ma.GurusHealth.ru

Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или 2,6-divanilaltsiklogeksanon: Синоними: beveno, cyclovalone, divanil, divanone, flavugal, sincolin, vanilone. Жолта кристален прав со слабо мирис на ванила

TSIKVALON LCycvalonumum) .2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или 2,6-divanilaltsiklogeksanon: Синоними: Beveno, Cyclovalone, Divanil, Divanone, Flavugal, Sincolin, Vanilone.Yarko жолт кристален прав со ниска vanilina.Prakticheski мирис нерастворлив во вода, малку растворлив во формирање spirte.Stimuliruet и лачењето на жолчката, исто така, има анти deystvie.Pokazaniya за користење се исти како и за oksafenamida и drugihzhelchegonnyh preparatov.Naznachayut внатре во првите 2 дена од 0,3 g на (3 таблети) на ден, потоа 0,4 g на ден во 3 - 4 поделени дози. Во текот на третманот 3 - 4 недели, доколку е потребно, да се повторува курсеви со пауза за mesyatsa.Preparat генерално добро perenositsya- во некои случаи pervyedni притисок третман може да се почувствува во црниот дроб и жолчката, зголемена горчина во rtu- овие појави се samostoyatelno.Protivopokazaniya тоа е исто како и за производство oksafenamida.Forma: таблети од 0,1 g.Hranenie: суво и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Silabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален правSilabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален прав
Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…
Gliquidone (gliquidone). 1-циклохексил-3- [неколку [2- (3,4-дихидро-7-метокси-4,4-диоксо…Gliquidone (gliquidone). 1-циклохексил-3- [неколку [2- (3,4-дихидро-7-метокси-4,4-диоксо…
Ftivazid (phthivazidum). 3-метокси-4-oksibenzilidengidrazid isonicotinic киселина или…Ftivazid (phthivazidum). 3-метокси-4-oksibenzilidengidrazid isonicotinic киселина или…
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Lipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта бојаLipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта боја
Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…
Kotarnina хлорид (cotarnini chloridum).…Kotarnina хлорид (cotarnini chloridum).…
» » » Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или 2,6-divanilaltsiklogeksanon: Синоними: beveno, cyclovalone, divanil, divanone, flavugal, sincolin, vanilone. Жолта кристален прав со слабо мирис на ванила