ma.GurusHealth.ru

Gastroduodenitis и холециститис

Видео: го зајакнува внатрешните органи вежби холециститис Бубрезите Црниот дроб

Gastroduodenitis и холециститисКако се gastroduodenitis и холециститис? патологии болест може да биде независно или може да бидат поврзани симптоми на други болести на гастроинтестиналниот тракт. На пример, воспаление на жолчното ќесе е често придружена со симптоми на гастритис и дуоденитис. Еве зошто.

Холециститис доведува до зголемување на моторните функции опишани ѕидови тело. Како резултат на тоа, во некои области има грчеви, жолчката излез е блокиран, скршени процесот на варењето на храната. Тие предизвика други патолошки промени: менување на киселоста во желудникот, дуоденумот хаотичен храна стагнира, и тоа станува причина за воспаление на слузницата на гастроинтестиналниот тракт. Тоа е причината зошто често доаѓаат во парови gastroduodenitis и холециститис.

Видео: Како да се излечи osteochondrosis

Воспаление на жолчното ќесе може да биде поврзано со развојот на инфекција. Таа добива таму од црниот дроб, предизвикувајќи опасни стагнација. Тие може да се поврзани едни со други повратни информации gastroduodenitis и холециститис. Понекогаш инфекција во жолчното кесе што добива од стомакот. И ако стомакот е заразен со бактеријата Helicobacter pylori, мора да се појават и холециститис.

Gastroduodenit по отстранување на жолчното ќесе

Gastroduodenit по отстранување на жолчното ќесеЧесто се случува по гастро отстранување на жолчното ќесе. Зошто се случува ова? За да одговориме на ова прашање што е можно за да дознаете односот меѓу двете овластено лице.

Видео: Како да се излечи артритис зглобовите | Артритис Третман | Тибет лекар

Жолчното кесе - орган кој собира жолчката, тоа се концентрира, а потоа влегува во дуоденумот, помагајќи да се вари храната подобро. Таа е активно вклучена во процесот на липолиза. Кога отстранување на мочниот меур жолчно, во рамките на телото е голем број на биохемиски реакции, се жолчниот систем за регулирање распределба е нарушена, и работата добива надвор дуоденални мускулите одговорни за функцијата на моторните евакуација.

Од жолчката никаде на друго место се акумулираат и да стане концентрирани, нејзината конзистентност станува течност. Мешање на содржината на цревата, смесата станува плодна почва за штетните бактерии. Покрај тоа, на жолчните киселини со текот на времето, да се претвори во моќна агресори, како резултат на таквите промени развиваат акутни гастро. Бидејќи дуоденумот е делумно ги загубат своите моторни функции на масата храна се фрла назад во стомакот и како резултат на тоа - постои гастритис. Неуспехот да се усогласат со потребните препораки, воспаление се јавува постојано, гастритис се раѓа во хронична фаза, воспалението се шири преку пилорусот на дуоденумот. Тоа е причината зошто, по отстранување на жолчното ќесе секогаш произлегува гастро.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Холециститис и дуоденитис?Холециститис и дуоденитис?
Емпием на жолчното ќесеЕмпием на жолчното ќесе
Ovesol панкреатитOvesol панкреатит
Улцеративен gastroduodenitisУлцеративен gastroduodenitis
Холециститис, холециститис, панкреатитис, пиелонефрит и панкреасотХолециститис, холециститис, панкреатитис, пиелонефрит и панкреасот
Истовремена болести во панкреатитИстовремена болести во панкреатит
Панкреасот, црниот дроб и жолчкатаПанкреасот, црниот дроб и жолчката
Холециститис (nekamennye), холангитис, гноен pylephlebitis, симптоми, третманотХолециститис (nekamennye), холангитис, гноен pylephlebitis, симптоми, третманот
Тестови за панкреатитис и холециститисТестови за панкреатитис и холециститис
Гастро код, според МКБ-10Гастро код, според МКБ-10