ma.GurusHealth.ru

Капсула панкреасот

Видео: Diabenot - Diabenot капсула од дијабетес. Осврти

капсула панкреасотПанкреасот - е витален орган, кој има издолжена форма и сиво-розова боја, што се наоѓа во стомакот зад желудникот, дели од торба пакување. Тој игра клучна улога во процесот на варењето на храната, како произведува ензими, исто така, влијае на хормоналната лице.

Надвор од површината на телото на телото е покриено со капсула од сврзно ткиво, да навлезат длабоко во нејзините филијали и го дели со лобус. Капсула на панкреасот плетенка многу нерви, но развојот на воспалителниот процес сигнализира капсулата започна болест во форма на ненадејни напади на вртоглавица, често завршува со губење на свеста. Понатаму, "стомакот" се појави непријатност, болка добива ќерамиди карактер: има болка болка во рамо лопати. Оваа состојба може да предизвика пушењето, фасцинацијата на алкохолни пијалоци и стрес.

Видео: Дигестивен Формула №1 панкреасот

Капсулата на панкреасот е изложена за да се протега, што предизвикува постојана болка болка. Можни причини се:

  • голема циста;
  • бенигни и малигни тумори;
  • ткиво едем во панкреатитис.

кожи панкреасот

кожи панкреасотепител на слузницата се состои од - бариера помеѓу надворешната и внатрешната средини, приватни и мускулите таблички. Неговата површина е секогаш влажно. En плоча формирана на сврзното ткиво со присуство на влакна во него, нервните завршетоци и крвните садови и мускулите - мазните мускули способна за формирање на набори на мукозата. Материјали се наоѓа во мукозната мембрана произведуваат слуз, ензими и дигестивниот сокови за да се олесни поделба на едноставни супстанции.

Видео: Нови производи во РЗП за 'рбетот, зглобовите, црниот дроб и панкреасот - Дел 1

Субмукозата на панкреасот сврзното ткиво создадени од неа содржи плексус садови и нерви, исто така може да бидат присутни жлезда.

На мускулна слој формирана на мазните мускули ткиво, се состои од два слоја: внатрешниот и naruzhnogo- доведува до нејзино намалување на активноста на ѕидовите на панкреасот.

Serosa се состои од еден пар на слоеви: внатрешниот и надворешниот. Првата е сврзното ткиво, а вториот - сквамозен епител. Поради сериозни течност панкреасот школка влажна и лизгава.

Адвентицијата покрива целото тело на панкреасот, и се состои од нервните хориоидниот плексус.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Синдроми на акутен панкреатитСиндроми на акутен панкреатит
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Акутен панкреатит алкохолни симптоми, третманотАкутен панкреатит алкохолни симптоми, третманот
Панкреасот и псоријазаПанкреасот и псоријаза
Хистологија на панкреасотХистологија на панкреасот
Стеноза на панкреасотСтеноза на панкреасот
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Слаба панкреасотСлаба панкреасот
Опструкција на панкреасотОпструкција на панкреасот
Стромални компоненти панкреасотСтромални компоненти панкреасот