ma.GurusHealth.ru

Слаба панкреасот

слаба панкреасотПочесто отколку не, едно лице мисли на панкреасот, како еден од најважните органи кои се вклучени во процесот на варењето на храната, по тежок празник празници: постојат непријатни болки, апетит исчезнува и ролни гадење, повраќање, а понекогаш се случува. Сите овие симптоми може да укажува на нарушена функција на органи, како и секој процес на патолошки карактер, кои влијаат на панкреасот, влијае на варењето на храната за пишување.

Главна функција орган - е производство на ензими за варење на здрави масти и протеини, како и производство на инсулин се вклучени во регулирањето на нивото на гликоза. Логично, ако панкреасот е слаб, нормален пристап на телото на хранливи материи е затворена, и тоа е полн со сериозни последици, вклучувајќи и такви сериозни болести, како што се:

  • дијабетес предизвикани од несоодветна секреција на инсулин;
  • панкреатит во акутни и хронични форми, кои може да доведе до воспаление на ткивото на телото;
  • рак (малигни неоплазми).

Така, за да се заштитат слабите панкреасот од неповратни ефекти, тоа е потребно да се третираат на здравјето со целосна одговорност: специјална диета, промена на животниот стил, и редовно следење на здравствената состојба, без затегнување со посети на лекар.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да не се наруши панкреасот?Како да не се наруши панкреасот?
Синдроми на акутен панкреатитСиндроми на акутен панкреатит
Панкреас и бубрези панкреатитПанкреас и бубрези панкреатит
Стеноза на панкреасотСтеноза на панкреасот
Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?
Секреторен функција на панкреасот, странски и ендокриниот активностСекреторен функција на панкреасот, странски и ендокриниот активност
Може ли ананас панкреатит?Може ли ананас панкреатит?
Панкреасот е важен внатрешен орган во човековото телоПанкреасот е важен внатрешен орган во човековото тело
Слабост и вртоглавица во панкреатитСлабост и вртоглавица во панкреатит
Мешани секреција на панкреасот, тајна, внатрешна и надворешнаМешани секреција на панкреасот, тајна, внатрешна и надворешна