ma.gurushealth.ru

Nolpaza панкреатит

Nolpaza панкреатитNolpaza лек кој се користи за третирање и спречување на болести на дигестивниот тракт. Второто име на оваа дрога - пантопразол. Особено, тоа се користи во третманот на симптомите на панкреатитис.

Наречен панкреатитис воспаление на панкреасот. Во случај на повреда, како ензим активирање жолчката одлив случува директно во панкреасот. Како резултат на тоа, ензимите почнуваат да се вари на самиот орган. Оваа форма на болеста наречена акутна и предизвикува ужасна болка кај пациентот. Во отсуство на соодветен третман на болеста може да биде фатална.

Принципот на работа Nolpaza дрога во третманот на панкреатит е како што следува: како блокатор, на протонска пумпа тоа го потиснува производството на хлороводородна киселина на желудникот, кој пак го забавува лачењето на дигестивните ензими во рамките на панкреасот. Како резултат на тоа, употребата Nolpazy панкреатитис овозможува да ги спаси луѓето од постојана болка во панкреасот. Со тоа го успорува процесот на уништување на панкреасот сопствени ензими. Дозирање Nolpazy со воспаление на панкреасот е 40 mg еднаш на ден.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Nexium за панкреатитисNexium за панкреатитис
Може ли да се јаде лук панкреатит?Може ли да се јаде лук панкреатит?
Магнезија панкреатитМагнезија панкреатит
Pariet панкреатитPariet панкреатит
Дифузна панкреатитДифузна панкреатит
Ovesol панкреатитOvesol панкреатит
Инхибитори на протеаза во панкреатитИнхибитори на протеаза во панкреатит
Drotaverinum панкреатитDrotaverinum панкреатит
Dalargin панкреатитDalargin панкреатит
Лимон панкреатитис, без разлика дали за панкреасот?Лимон панкреатитис, без разлика дали за панкреасот?