ma.gurushealth.ru

Dalargin панкреатит

Dalargin панкреатитDalargin - тоа pepidnoe врска од остатоците на шест амино киселини, кој се користи како средство за цврста или поделба во болести на гастроинтестиналниот тракт: дуоденален чир и стомакот, акутен панкреатит и некроза на панкреасот.

На дрога е достапен во две дозажни форми во форма на порозна маса во ампули и лиофилизиран прашок. За подготовка на медикамент за интрамускулна или интравенска инјекција потребно да се додаде на сува материја изотоничен раствор на натриум хлорид. Подготвен дрога има карактеристичен мирис на оцетна киселина.

Во примената на dalargin за панкреатитис, неопходно е да се земе во предвид дека лекот значително без да предизвика несакани ефекти или алергиски реакции, придонесува за намалување на крвниот притисок. Затоа, луѓето кои страдаат од нагласена хипотензија, лекот е контраиндициран, како и бремени жени и кај пациенти со акутна инфекција.

Dalargin - pepidny сигурен лек кој може брзо апсење на симптомите и текот на напад на акутен панкреатит. Механизмот на дејство на лекот е дека лековите потиснување на одговор на секретин, панкреасот храна и намалување на активноста на ензимите во крвта и урината, процесот на уништување на паренхимот забавување жлезда. Исто така, подобрување на движењето на крвта низ телото Microvessels ограничува области на некроза и промовира замена на мртвите жаришта на здравото ткиво.

На дрога е во можност да врши стимулирачки ефект на лимфна дренажа во панкреасот, со што се намалување на отекување, со што се спречува премин едематозни форми панкреасот воспаление на панкреасот, орган паренхим со уништување.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Gordoks панкреатитGordoks панкреатит
Reglan панкреатитReglan панкреатит
Атропин панкреатитАтропин панкреатит
Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката…Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката…
Интравенска панкреатитИнтравенска панкреатит
Dalargin (dalarginum). Tyrosyl-2-alanyl-глицил-фенилаланил-leucyl-аргинин. соединение пептид која…Dalargin (dalarginum). Tyrosyl-2-alanyl-глицил-фенилаланил-leucyl-аргинин. соединение пептид која…
Подготовките lipotropic акција: панкреатин, lipokain, angiotrofin, padutinПодготовките lipotropic акција: панкреатин, lipokain, angiotrofin, padutin
Smecta панкреатитSmecta панкреатит
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Fitogastrol панкреатитFitogastrol панкреатит