ma.GurusHealth.ru

Pariet панкреатит

Pariet панкреатитВо хроничен панкреатит, се случи на панкреасот промени, што резултира во намалување на производството на секрет тело. Но, сеопфатен пристап кон лекувањето на оваа болест во време помага да се намали болката.

Целта на терапијата - компетентно да престане болката. За да го направите ова, мора да се потисне лачењето на желудечната сок, бидејќи хиперпродукција на оваа супстанца ја стимулира функцијата на панкреасот. Со таа цел, вклучувајќи ги и сите препарати кои се принудени да се разболат панкреатитис вклучува такви лекови способен за сузбивање на прекумерно производство на гастричниот сок, и значително намалување на нејзината киселост. Меѓу таквите лекови се Pariet.

Pariet смета инхибитор на протонска пумпа. Нејзините активности се во насока на сузбивање на генерација на H + / K + ATP-аза. Овој ензим е се вклучени во производството на хлороводородна киселина. Покрај тоа, на дрога се намалува износот на гастрична киселина произведени. Лекот дава стабилна резултат.

Во хроничен панкреатит Pariet зема еднаш на ден (20 mg), во утринските часови, половина час пред оброк. Во текот на подготовката, барем еден месец, но должината може да се промени од страна на вашиот лекар.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Espumizan панкреатитEspumizan панкреатит
Терапија-заболување на панкреасотТерапија-заболување на панкреасот
Како да се земе омепразол за панкреатитис?Како да се земе омепразол за панкреатитис?
Инхибитори на протеаза во панкреатитИнхибитори на протеаза во панкреатит
Buscopan панкреатитBuscopan панкреатит
Baralgin панкреатитBaralgin панкреатит
Drotaverinum панкреатитDrotaverinum панкреатит
Karsil панкреатитKarsil панкреатит
Аспиринот панкреатитАспиринот панкреатит