ma.GurusHealth.ru

Maalox панкреатит

Maalox панкреатитОтстранување на киселина агресија во панкреатит е водечки тренд во третманот. Истовремено Maalox значително ја намалува болката, карактеристична заболување на панкреасот. Ефект на лекот се продолжува за околу три часа по администрацијата.

Maalox лек за панкреатитис обезбедува заштитен ефект и позитивен ефект врз намалувањето на функцијата на панкреасот.

На антациди ефект на лекот се изразува во еден брз и ефикасен неутрализација на хлороводородна киселина и намалување на желудникот активност.

Choleretic и carminative дејството на лекот помага да се намали прекумерната испарување.

Абсорбента и заштитни својства се намали влијанието на штетните фактори на слузницата. Maalox создава еден вид на заштитен слој, истовремено стимулирање на синтезата на простагландини е потребно за регенерација на мукозата и да се обезбеди нормален проток на крв.

Панкреатитис Третманот вклучува добивањето на соодветни дози на ензимски препарати. Сепак, под влијание на ензимите хлороводородна киселина брзо се уништени, и саканиот терапевтски ефект не е постигнат. За да се зголеми ефективноста на ензимската терапија Maalox назначен во исто време, обезбедување на антацид и антисекреторни акција. интеракција со другите лекови се карактеризира со намалување на апсорпција на дрога преку гастроинтестиналниот тракт, според тоа, помеѓу внесот на оваа дрога и други лекови, треба да се има двочасовна пауза.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Espumizan панкреатитEspumizan панкреатит
Pariet панкреатитPariet панкреатит
Како да се земе омепразол за панкреатитис?Како да се земе омепразол за панкреатитис?
Фамотидин панкреатитФамотидин панкреатит
Антациди за чир на желудникот: Almagel, enterosgel, Maalox, алуминиум фосфат гелАнтациди за чир на желудникот: Almagel, enterosgel, Maalox, алуминиум фосфат гел
Примена Maalox гастритисПримена Maalox гастритис
Buscopan панкреатитBuscopan панкреатит
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Drotaverinum панкреатитDrotaverinum панкреатит
Karsil панкреатитKarsil панкреатит