ma.gurushealth.ru

Како да се земе омепразол за панкреатитис?

Видео: Чај од надуеност, вишокот гас / надуеност: билни терапија

омепразол панкреатитОмепразол припаѓа на анти-чир дрога. Таа има kislotosnizhayuschim акција, така што се користи за болести на дигестивниот систем со цел да се намали производството на гастричната мукоза клетки на хлороводородна киселина.

Ефикасно да добијат омепразол во хроничен панкреатит, кога тоа е потребно да се елиминира болка. Оваа дрога е пропишана и во акутен панкреатит, да се минимално намалување на лачењето на желудечната сок и да се обезбеди мир панкреасот.

Видео: Helicobacter. МЕТОД катарза И НАЧИН !!!

Достапни во форма на бел прав со мали кристали, слабо растворлив во вода. Дозата на омепразол со панкреатитис да изберете лекар, бидејќи тоа зависи од вкупниот обем на гастричната секреција. Лекот е активно угнетува и дење и ноќе kislotoproizvodyaschuyu функција на желудникот. Инхибицијата на излачувањето на започнува по околу еден час по земањето на 20 g на дрога, и трае 2 часа. Ефектот останува речиси 24 часа. По земање на дрога parientalnye клетки намали нивната способност да произведе хлороводородна киселина по 3-5 дена.

Лекот може да се администрира и усно - во форма на капсули или интравенски. Кога се користи орално наутро пред јадење или за време на оброци со малку вода.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Де-Nol панкреатитДе-Nol панкреатит
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Aktovegin панкреатитAktovegin панкреатит
Espumizan панкреатитEspumizan панкреатит
Магнезија панкреатитМагнезија панкреатит
Pariet панкреатитPariet панкреатит
Метронидазол панкреатитМетронидазол панкреатит
Trimedat панкреатитTrimedat панкреатит
Како да се земе омепразол за гастритис?Како да се земе омепразол за гастритис?
Инхибитори на протеаза во панкреатитИнхибитори на протеаза во панкреатит
» » » Како да се земе омепразол за панкреатитис?