ma.GurusHealth.ru

Новокаина за панкреатитис

Новокаина за панкреатитисПрокаин е значи да се има анестезија својства. Кога цицање на панкреатит пациентот крв, е способен на напрегање анти-воспалителни, аналгетик, анти-токсичен ефект врз телото. Покрај тоа, се користи за да се намали мазни мускулни грчеви, ја намалува болката и помага да се стимулира функции како што се:
  • зголемување на мокрењето;
  • намалување на цревата манифестации пареза, со други зборови, лекот може да го намали парализа на гастроинтестиналниот тракт;
  • намалување на секреција на панкреасот, кој му дава време да се опорави од воспаление на панкреасот.

Во особено сериозни случаи, манифестации на болка кај пациенти со панкреатит новокаина инјекции се администрирани во волумен од околу 100-150 ml од 0,25% од 2 до 3 пати на ден. Покрај вршат посебни прокаин блокада кога пациентот се става во посебна позиција (врска на десната страна, на горниот дел на нозете се протегала и на дното е стисната стомакот), а потоа од 12 до работ и надворешниот раб на долг мускулното ткиво на пациентот назад, дава под анестезија на кожата. Зад него долга игла е воведен вертикално со 0.25% раствор на новокаина.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Преднизолон панкреатитПреднизолон панкреатит
Магнезија панкреатитМагнезија панкреатит
Platifillin панкреатитPlatifillin панкреатит
Тери панкреатит, што е тоа?Тери панкреатит, што е тоа?
Pariet панкреатитPariet панкреатит
Антипиретик панкреатитАнтипиретик панкреатит
Фамотидин панкреатитФамотидин панкреатит
Болка relievers (аналгетици), панкреатитис, панкреас за олеснување на болка болка како вцепенен?Болка relievers (аналгетици), панкреатитис, панкреас за олеснување на болка болка како вцепенен?
Калина панкреатитКалина панкреатит
Buscopan панкреатитBuscopan панкреатит