ma.gurushealth.ru

Platifillin панкреатит

Platifillin панкреатитПанкреатитис бара навремено дијагностицирање, лекување и постојан мониторинг. Како и за терапија со лекови, тогаш тоа е вклучено:
  • Holino- и антиспазмотици во комбинација со антациди;
  • аналгетик;
  • ензим;
  • H2-блокатори;
  • Antifermental.

Горенаведените лекови кои се користат во комбинација, причините, всушност, врз основа третман воспалени панкреасот.

Често на главната жалба е болка со панкреатитис, третманот на кој се користи антиспазмотици како што се: platifillin, не-бањата, папаверин, атропин и gastrotsepin. Болката може да биде поединечно или да биде трајна. Platifillin панкреатит администриран субкутано време на периоди на интензивна болка за да се намали мазни мускулни спазми на погодените жлезда. Platifillin е достапна само во форма на инјекции. Во споредба со другите лекови имаат спазмолитично дејство на дрога беа помалку негативни ефекти, може да се користи во големи дози.

За уништување на болно манифестации применуваат 1-2 ml / 12 часа. Ако некое лице е назначен како серија на инјекции, со нив се управува во иста доза од 10, 15 или 20 дена.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Spazmalgon панкреатитSpazmalgon панкреатит
Магнезија панкреатитМагнезија панкреатит
Болка relievers (аналгетици), панкреатитис, панкреас за олеснување на болка болка како вцепенен?Болка relievers (аналгетици), панкреатитис, панкреас за олеснување на болка болка како вцепенен?
Метронидазол панкреатитМетронидазол панкреатит
Атропин панкреатитАтропин панкреатит
Buscopan панкреатитBuscopan панкреатит
Baralgin панкреатитBaralgin панкреатит
Gepabene панкреатитGepabene панкреатит
Спа третман на пациенти со хроничен панкреатитис, кал терапија, физиотерапијаСпа третман на пациенти со хроничен панкреатитис, кал терапија, физиотерапија