ma.gurushealth.ru

Атропин панкреатит

атропин панкреатитПозитивни фармакодинамиката користи атропин панкреатит поради својата умерена со тенденција спазмолитично подобрување на аналгетскиот ефект на аналгетик лекови и неселективен антихолинергични ефекти. При доделување на комплексот терапија на акутна и хронична форма на болеста лекот делува како антагонист на никотинскиот ацетилхолински рецептор.

Атропин Forms апликација во медицинската пракса во панкреатитис:

  • Прашок за орална употреба или инекции препарати.
  • 0,1 проценти раствор во шприцовите или ампули.
  • Таблети за орална администрација.

Во акутната форма на болеста обично се користи, вбризгување од страна на инјектирајќи субкутано. Често поткожно инјектирање раствор е во комбинација со аналгетици, ацетаминофен или други лекови за болка. Ова ја намалува спазматичен симптомите и да го намали времетраењето на нападот. Соодветна употреба на еден стандард ампули на рецепцијата. Доколку е потребно, тоа е можно да се повтори употреба на лекот за 3-4 часа.

Во хроничен панкреатитис, администрира во умерени дози на дрога kursionno: 0.25 - 1 mg време (просечна дневна доза не треба да надминува 2 mg). Атропин се користи за панкреатитис, но во комплексот третман на болеста.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Espumizan панкреатитEspumizan панкреатит
Магнезија панкреатитМагнезија панкреатит
Platifillin панкреатитPlatifillin панкреатит
Buscopan панкреатитBuscopan панкреатит
Baralgin панкреатитBaralgin панкреатит
Dalargin панкреатитDalargin панкреатит
Интравенска панкреатитИнтравенска панкреатит
Karsil панкреатитKarsil панкреатит
Pirentsepin (rirenzepine). 5,11-дихидро-11- [4-метил-1-пиперазинил) ацетил] -6H-пиридо [2,3-b]…Pirentsepin (rirenzepine). 5,11-дихидро-11- [4-метил-1-пиперазинил) ацетил] -6H-пиридо [2,3-b]…
Gepabene панкреатитGepabene панкреатит