ma.gurushealth.ru

Руските научници ум бесмртна

човечкиот ум може да се симне на робот е веќе во следните 10 години, што ќе ни овозможи да живеат вечно.

Ова го изјави рускиот бизнисмен, шефот на високо-технолошкиот истражувачки проект "Аватар".

Дмитриј Itskov тврди дека тој веќе се собраа околу 100 научници кои работат на оваа цел, и продолжува да го бара за талентирани професионалци за вашиот проект.

Според Itskova, "Аватар" проектот го отвора патот за бесмртноста.

Човекот со бесмртниот ум, натоварена во робот, всушност, може засекогаш да остане составен дел на општеството.


31-годишниот претприемач амбициозни убедени дека трансфер на технологија во мозокот на ум машина ќе интерес пред се оние кои се сериозно болни и блиску до смртта.

Ако ова може да се направи, тогаш сето она што ние подразбираме под нашето "јас" може да биде не-хируршки префрлени од умирање на биолошки мембрани во електронски мозок на робот. Всушност, ќе заспие во неговиот земен тело и се будам во внатрешноста на машината, која ќе ви овозможи да продолжи земен вашите прашања.

Itskov вели дека тој е заинтересиран за соработка со Агенцијата за одбрана за напредно истражување за развој на САД (DARPA), која е веќе изнаоѓање на начини за пренос на војници во умот андроид роботи за далечинско контрола на бојното поле.

Пентагон одвои $ 7 милиони евра за овие работи, кои исто така се вика аватар.

Дмитриј Itskov со еден колега на проектот
Треба само да се замисли што ќе ни даде можности за пренос на свеста во робот!

Што ќе се случи ако најдобрите умови на светот не умираат од болест и старост, и продолжи неговиот живот и работа за доброто на татковината и на целата цивилизација?

Ако ние не го загубил Ломоносов, Пушкин, Mendeleevs, дебели, ако големите лидери живееле со векови, обезбедување на стабилноста и просперитетот на нашата држава?

Но, што да се каже за големи луѓе! Искрено, затоа што се премногу се плаши од смртта?
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Во Јапонија, создаде robot- "Аватар"Во Јапонија, создаде robot- "Аватар"
ФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациентиФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациенти
Научниците развија нов метод за враќање на нервно ткивоНаучниците развија нов метод за враќање на нервно ткиво
Робот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САДРобот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САД
Единствен рускиот проект за развој на нано системиЕдинствен рускиот проект за развој на нано системи
Информации за пациентите роботски хирургијаИнформации за пациентите роботски хирургија
Роботски систем за биопсија на мозокот symbisРоботски систем за биопсија на мозокот symbis
Во светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салатиВо светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салати
Робот вади стомакот на деца проголта батерииРобот вади стомакот на деца проголта батерии
Италијански механичка протетска рака победи во ЈапонијаИталијански механичка протетска рака победи во Јапонија
» » » Руските научници ум бесмртна