ma.gurushealth.ru

Diprofen (diprophenum). B-dipropilaminoetilovogo difeniltiouksusnoy естер хидрохлорид. Синоними: diprofenum, diprofene

DIPROFEN (Diprophenum) .b-Dipropilaminoetilovogo difeniltiouksusnoy естер gidrohlorid.Sinonimy: Diprofenum, Diprofene.Bely или бели до малку жолтеникава бел кристален poroshok.Malo растворлив во вода (1: 2oo) лесно - spirte.Po во хемиската структура и фармаколошки својства во близина на raneevypuskavshemusya дрога "Tifen". Двата лека имаат vyrazhennoyspazmoliticheskoy активност. Во споредба со tifenom помалку токсични има помалку иритирачки ефекти и посилна sosudorasshiryayuscheedeystvie. Со holinoliticheskoy tifenu.Primenyayut diprofen инфериорни дејност како antispasmodic агент за spazmahkrovenosnyh садови, особено садови спазам на екстремитетите (оклузивна болест, болести на Рејно, итн.) Доделете, исто така, грчеви на мазните мускули на внатрешните органи (грчеви во стомакот, цревата, инфекции на уринарниот тракт, бронхиите) податоци .Imeyutsya на ефикасноста со вазомоторни diprofena tsefalgiyahna почвата артериски gipertenzii.Prinimayut навнатре 0,025-,05 g на 2 - 3 пати на ден. Со добра подносливост единечна доза може да се зголеми до 0,1 g antispasmodic акција развива постепено. (. Намалување на болката, да се подобри циркулацијата на крвта, итн) endarteriite ефект е забележан обично 5 - 7-от ден од третманот lecheniya.Kurs 15 - 20 дена. Доколку е потребно лекување povtoryayut.Preparat генерално добро се поднесува. Во некои случаи, можно вртоглавица, главоболка, гадење. Поради може да се појави вкочанетост на оралната слузница на локалниот анестетик ефект (посебно ако се зема во форма на прав) Обликот на производство: таблети од 0,05 g.Hranenie: Листа Б. суво место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Glaucine хидрохлорид (glaucini hydrochloridum). 4,5,7,8-tetrametoksiaporfina хидрохлорид. Синоними:…Glaucine хидрохлорид (glaucini hydrochloridum). 4,5,7,8-tetrametoksiaporfina хидрохлорид. Синоними:…
Оваа група вклучува значи различен механизам на дејство. Алопуринол влијанија врз формирањето на…Оваа група вклучува значи различен механизам на дејство. Алопуринол влијанија врз формирањето на…
Arpenans (arpenalum). Y dietilaminopropilovogo diphenylacetic киселина естер хидрохлорид. Бела,…Arpenans (arpenalum). Y dietilaminopropilovogo diphenylacetic киселина естер хидрохлорид. Бела,…
Kellin (khellinum). 2-метил-5,8-dimetoksifuro- [4`, 5`: 6,7] chromone. Елементарен…Kellin (khellinum). 2-метил-5,8-dimetoksifuro- [4`, 5`: 6,7] chromone. Елементарен…
Fendiline (fendiline) *. N- (2-бензхидрил-етил-n-1-фенил-етил) -амин хидрохлорид. Синоними: senzit,…Fendiline (fendiline) *. N- (2-бензхидрил-етил-n-1-фенил-етил) -амин хидрохлорид. Синоними: senzit,…
Теобромин (theobrominum). 3,7-dimethylxanthine. Алкалоид извлечена од лушпи на какао семиња (semina…Теобромин (theobrominum). 3,7-dimethylxanthine. Алкалоид извлечена од лушпи на какао семиња (semina…
Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична.…Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична.…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
Dimekolin (dimecolinum). ~ -dimetilaminoetilovogo естер на 1,6-dimetilpipekolinovoy diyodmetilat…Dimekolin (dimecolinum). ~ -dimetilaminoetilovogo естер на 1,6-dimetilpipekolinovoy diyodmetilat…
Dinezin (dinezinum). 10- (2-диетиламиноетил) фенотиазин хидрохлорид. Синоними: antipar, casantin,…Dinezin (dinezinum). 10- (2-диетиламиноетил) фенотиазин хидрохлорид. Синоними: antipar, casantin,…
» » » Diprofen (diprophenum). B-dipropilaminoetilovogo difeniltiouksusnoy естер хидрохлорид. Синоними: diprofenum, diprofene