ma.GurusHealth.ru

Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав slabogorkogo вкус, без мирис

Кофеин натриум бензоат (Coffeinum-natrii benzoas) .Sinonim: Soffeinum natrio-benzoicum.Bely slabogorkogo прав вкус, без мирис. Лесно растворливи влез (1: 2), тешко е - во алкохол (1:40). Содржи 38 - 40% kofeina.Rastvory (pH 6.8 - 8.5) беше стерилизирана на + 100 C за 30 min.Po фармаколошки својства, индикации и контраиндикации kprimeneniyu kofeinu- слични повеќе растворливи во вода и се излачува bystreevydelyaetsya од кофеинот .Naznachayut внатрешно прашоци и таблети 2 - 3 пати на ден vzroslymobychno 0,1 - 0,2 g по приемници субкутано со 1 ml 10% или 20% раствор, деца внатре - 0.025 - 0.1 g прием под кожата од 0.25 - 1 ml на 10% раствор, во зависност од vozrasta.Dozy треба да бидат избрани individualno.Vysshie доза за возрасни внатре: еден 0,5 g Дневен 1,5 g- хиподермисот: еден 0.4 g, 1 дневна g.Formy на производот: во прав и таблети од 0.1 и 0.2 g (за возрасни) и po0,075 g (за деца) - 10% и 20% решенија во ампули од 1 и 2 ml и 1 ml vshpritstyubikah. Кофеин натриум бензоат, исто така, вклучени во различни kombinirovannyhtabletok и прашоци (види., Ацетилсалицилна киселина, Amidopyrine, аналгин, фенацетин, фенобарбитал) .Vypuskayutsya таблети кои содржат кофеин натриум бензоат и 0.05 g натриум бромид 0.1 g Доделете неврози 1 таблета 2 - 3 пати vden.Hranenie: листа Б. добро затворен сад и запечатени ampulah.Rp: јазиче.. Coffeini natrio-benzoatis0,1 (0,2) N. 6D.S. Po 1 таблета 2 пати denRp:. Coffeini natrio-benzoatis 0,2 (0,4 - 0,6 - 0,8 - 1,0) Natrii bromidi 0,25 (0,5- 1,0 - 2,0 - 4,0) Aq. destill. 200 mlM.D.S. 1 лажица три пати denRp:. Сол. Coffeini natrio-benzoatis1O% 1 mlD.t.d. N. 6 во ampull.S. До 1 ml, 2 пати на ден (субкутано)
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Натриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкусНатриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкус
Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…
Еметин хидрохлорид (emetini hydrochloridum) синоним: emetinum hydrochloridum. Еметин дихидрохлорид…Еметин хидрохлорид (emetini hydrochloridum) синоним: emetinum hydrochloridum. Еметин дихидрохлорид…
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Natriyausninat (natrii usninas). Usnic киселина натриумова сол. Синоним: натриум usninicumNatriyausninat (natrii usninas). Usnic киселина натриумова сол. Синоним: натриум usninicum
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Aminopyrine (amidopyrinum). 1-фенил-2,3-диметил-4-диметиламино-5-pyrazolone. Синоними: pyramidon,…Aminopyrine (amidopyrinum). 1-фенил-2,3-диметил-4-диметиламино-5-pyrazolone. Синоними: pyramidon,…
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
» » » Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав slabogorkogo вкус, без мирис