ma.GurusHealth.ru

Aminopyrine (amidopyrinum). 1-фенил-2,3-диметил-4-диметиламино-5-pyrazolone. Синоними: pyramidon, alamidon, amidazophen, amidofebrin, amidophen, amidopyrazoline, amidozon, aminophenazonum, aminophenazone, aminopyrin, anafebrine, dimapyrin, dipyrin, novami

Aminopyrine (Amidopyrinum) .1-фенил-2,3-диметил-4-диметиламино-pyrazolone 5.Sinonimy: pyramidon, Alamidon, Amidazophen, Amidofebrin, Amidophen, Amidopyrazoline, Amidozon, Aminophenazonum, Aminophenazone, Aminopyrin, Anafebrine, Dimapyrin, Dipyrin , Novamidon, Pyramidonum, Pyrazon и dr.Belye кристали или бел кристален прав, без мирис, вкус slabogorkogo. Полека растворливи во вода (1:20), лесно растворливи vspirte (1: 2). Решенијата (pH 7,0-7,8) стерилизирани на + 100 C techenie30 min.Okazyvaet antipyretic, аналгетик и protivovospalitelnoedeystvie. Со фармаколошки својства блиску до aminopyrine antipyrine, но активно ego.Primenyayut главоболка, невралгија, артритис, миозитис, хореа, акутна понекогаш зглобната revmatizme.V поради подобра толеранција како аналгетик sredstvchasche користи аналгин и парацетамол (м.). А бројот на претходно се користи дозирани форми кои содржат aminopyrine, е исклучена од опсегот на лекови. Сепак, некои комбинација на лекови (таблети - види подолу). Во номенклатурата eschesohranilis.Primenyayut aminopyrine внатрешноста од 0,25 - 0,3 g од 3 - 4 пати на ден. Наострен мозочен удар ревматизам мандатор до 2 - 3 g sutki.Detyam во зависност од возраста назначи 0,025 - 0,15 грам по третман priem.Pri на ревматизам дневна доза може да се зголеми do0,15 - 0,2 g на 1 година од животот (4 примање) .Vysshie доза за возрасни внатре: еден 0,5 g дневно 1,5 G.pri amidopirinom продолжен третман треба да биде периодично provoditissledovanie крв, бидејќи во некои случаи ugneteniekrovetvoreniya (гранулоцитопенија и агранулоцитоза) може да се забележи. Понекогаш постојат kozhnayasyp. Опишан изолирани случаи анафилактичен reaktsiy.Amidopirin излачува претежно во урината. (. Rubazonovaya киселина, итн) egoraspada производи може да се даваат урина темно жолта ilikrasnuyu okrasku.Formy Производство: poroshok- таблети од 0,25 грама на таблети кои содржат 0.25 g amidopirina и кофеин-натриум бензоат 0,1 g.Hranenie: листа Б. заштитени од светлина meste.Tabletki <<Новомигрофен>> (Tabulettae <>). Soderzhatamidopirina 0.2 g, 0,1 g на фенацетин, кофеин, 0.015 g лимонска kisloty0,015 g.Tabletki <<Пирамеин>> (Tabulettae <>). Содржи amidopirina0,3 g, кофеин околу 03 g.Tabletki <<Пирафен>> (Tabulettae <
>). Amidopirinai содржат фенацетин 0.25 g.Tabletki <<Пиркофен>> (Tabulettae <>). Amidopirinai фенацетин содржи 0.25 g кофеин 0.05 g.Vse овие таблети се користи за главоболка, невралгија, lihoradochnyhsostoyaniyah- пропишана 1 таблета 2 - 3 пати den.Tabletki <<Амазол>> (Tabulettae <>). Amidopirina 0,3 g, 0.02 dibasol g.Primenyayut како аналгетик и вазодилататор хипертензија, мигрена. Назначување кон една пилула 2 - (. Види фенилбутазон, Reopirin) 3 пати на таблета den.Vse наведени се однесуваат на листата B.Tabletki amidopirina butadiona и 0,25 g.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Pirviny памоат (rurvinii ramoas). 6-диметиламино-2- [2- (2,5-диметил-1-фенил-3-пиролил) винил]…Pirviny памоат (rurvinii ramoas). 6-диметиламино-2- [2- (2,5-диметил-1-фенил-3-пиролил) винил]…
Аналгин (analginum). Натриум 1-фенил-2,3-диметил-4-metilaminopirazolon-5-n-метансулфонат. Синоними:…Аналгин (analginum). Натриум 1-фенил-2,3-диметил-4-metilaminopirazolon-5-n-метансулфонат. Синоними:…
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Tofisopam (tofizopam). 1- (3,4-диметокси-фенил) -4-метил-5-етил-7,8-диметокси-5H-2,3-бензодиазепин.…Tofisopam (tofizopam). 1- (3,4-диметокси-фенил) -4-метил-5-етил-7,8-диметокси-5H-2,3-бензодиазепин.…
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
Dimestrol (dimoestrolum). Диметил етер диетилстилбестрол, или транс-3,4-ди (p-метоксифенил) хекс-3.…Dimestrol (dimoestrolum). Диметил етер диетилстилбестрол, или транс-3,4-ди (p-метоксифенил) хекс-3.…
Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав…Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав…
Натриум јодид (natrii iodidum). Синоними: натриум јодид, натриум iodatum. бел кристален прав, без…Натриум јодид (natrii iodidum). Синоними: натриум јодид, натриум iodatum. бел кристален прав, без…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Aminopyrine (amidopyrinum). 1-фенил-2,3-диметил-4-диметиламино-5-pyrazolone. Синоними: pyramidon, alamidon, amidazophen, amidofebrin, amidophen, amidopyrazoline, amidozon, aminophenazonum, aminophenazone, aminopyrin, anafebrine, dimapyrin, dipyrin, novami