ma.GurusHealth.ru

Prosidol (prosidolum) 1- (2-етоксиетил) -4-фенил-4-propioniloksipiperidina хидрохлорид. Бела со слаб жолтеникаво бел кристален poroshok.rastvorim во вода

PROSIDOL (Prosidolum) 1- (2-етоксиетил) -4-фенил-4-propioniloksipiperidina gidrohlorid.Bely слаб жолтеникаво бел кристален poroshok.Rastvorimv vode.Po структура и фармаколошки својства многу блиску до promedolu.Okazyvaet аналгетски ефект. Се применува како obezbolivayuego значи за повреди и болести кои вклучуваат vyrazhennymbolevym синдром (миокарден инфаркт, панкреатитис, бубрезите, pechenochyh, цревни колика, итн). Во пракса dlyapremedikatsii хируршки се користи како компонента на општа анестезија, болка vposleoperatsionnom periode.Naznachayut интрамускулно, субкутано и интравенски како 1% rastvora.Vnutrivenno администрира полека (dropwise). Вообичаено се користат во dozah5-10 mg (0,5-1 мл на 1% раствор) под силни болки - во големи дози (1.5 до 4 ml 1% раствор) .А несакани ефекти и контраиндикации, предупредувања Кои иста како и при аплицирање promelola.FORMA СТАТИИ: во ампули од 1 ml 1% rastvoraHRANENIE: Листа А. Otpuskaetsya посебни рецепти.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Prodimin (prodiminum). N, n`-бис- (б-bromopropionyl) етилендиамин. Бела со слаб жолтеникаво…Prodimin (prodiminum). N, n`-бис- (б-bromopropionyl) етилендиамин. Бела со слаб жолтеникаво…
Флуоксетин (fluoxetine) *. Ђn- метил-S-фенил-3- (p-три-флуорометил) phenoxypropylamino хидрохлорид.…Флуоксетин (fluoxetine) *. Ђn- метил-S-фенил-3- (p-три-флуорометил) phenoxypropylamino хидрохлорид.…
Etad (etadenum). 8- (2-хидроксиетил) амино-аденин хидробромид хидрат. Бела до жолтеникаво бел…Etad (etadenum). 8- (2-хидроксиетил) амино-аденин хидробромид хидрат. Бела до жолтеникаво бел…
Temehin (temechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina хидробромид. Бела или бела боја со примеси на…Temehin (temechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina хидробромид. Бела или бела боја со примеси на…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Salyuzid растворлив (saluzidum solubile). Diethylammonium сол на…Salyuzid растворлив (saluzidum solubile). Diethylammonium сол на…
Phenibutum (phenibutum). О б амино-фенил-бутерна киселина хидрохлорид. Бел кристален правPhenibutum (phenibutum). О б амино-фенил-бутерна киселина хидрохлорид. Бел кристален прав
» » » Prosidol (prosidolum) 1- (2-етоксиетил) -4-фенил-4-propioniloksipiperidina хидрохлорид. Бела со слаб жолтеникаво бел кристален poroshok.rastvorim во вода