ma.GurusHealth.ru

Phenibutum (phenibutum). О б амино-фенил-бутерна киселина хидрохлорид. Бел кристален прав

Phenibutum (Phenibutum) .g - амино-b - фенил-бутирична киселина gidrohlorid.Bely кристален прав. Тоа е многу лесно растворлив во вода, растворлив во раствор на spirte- pH вредност (2,5%) од 2,3 - 2,7.Po Phenibutum хемиска структура може да се смета како fenilnoeproizvodnoe ГАБА, како и дериват на feniletilamina.Fenibut елементи поседува ноотропски активност обезбедува смирувачко дејство, ја намалува напнатоста, анксиозност, спиење-подобрување издолжува и го подобрува ефектот на хипнотици, наркотици, невролептици супстанции. Антиконвулзивна активност на лекот не е obladaet.Primenyayut Phenibutum во астенични-невротични и анксиозност, нервоза, вознемиреност, страв, несоница, како и средства kachestveuspokaivayuschego пред хируршки vmeshatelstvami.Naznachayut како болест Мениер, вртоглавица, svyazannyhs вестибуларниот дисфункција, за спречување на движење болест. деца назначи пелтечење и tikah.Imeyutsya докази за зголемена под влијание на анти-паркинсонова агенти phenibut акција (се должи на присуството на фотографија на дрога minopozitivnogo компонента) .Naznachayut Phenibutum внатрешноста после јадење возрасни од 0,25 - 0,5 g од 3 пати на ден курсеви за 2 - 3 недели. Доколку е потребно, да се зголеми еден dozudo 0,75 g (лица постари од 60 години пропишува не повеќе од 0,5 g на доза) .Flowers до 8 години назначи 0.15 g приемници 8-14 години - 0,25 СТА прием. исто така се користи за олеснување на алкохол Phenibut abstinentnogosindroma. Администрира во првите денови од третманот од 0,25 - 0,5 g од 3 пати во текот на денот и во текот на ноќта 0.75g, постепено намалување на превенција dozu.Dlya движење болест администрира 1 час пред очекуваниот почеток на напад или на првиот знак еднаш на 0, 25-0,5 g Poslenastupleniya изрази (повраќање, итн.) лулка појави подготовка maloeffektiven.Obychno Phenibutum добро се поднесува. На првата приеми phenibut ilipri предозирање може да се јави sonlivost.Formy порака: poroshok- таблети од 0,25 g во пакет од 50 shtuk.Hranenie: на ладно, суво и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Fenikaberan (rhenicaberanum). 2-фенил-3-carbethoxy-4-диметиламинометил-5-oksibenzofurna…Fenikaberan (rhenicaberanum). 2-фенил-3-carbethoxy-4-диметиламинометил-5-oksibenzofurna…
Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со…Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со…
Arpenans (arpenalum). Y dietilaminopropilovogo diphenylacetic киселина естер хидрохлорид. Бела,…Arpenans (arpenalum). Y dietilaminopropilovogo diphenylacetic киселина естер хидрохлорид. Бела,…
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Fendiline (fendiline) *. N- (2-бензхидрил-етил-n-1-фенил-етил) -амин хидрохлорид. Синоними: senzit,…Fendiline (fendiline) *. N- (2-бензхидрил-етил-n-1-фенил-етил) -амин хидрохлорид. Синоними: senzit,…
Баклофен (баклофен) *. 4-амино-3- (p-хлорофенил) маслен киселина Синоними: lioresal, baclon,…Баклофен (баклофен) *. 4-амино-3- (p-хлорофенил) маслен киселина Синоними: lioresal, baclon,…
Обем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален правОбем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален прав
Pantogam (pantogamum). калциум сол на d - (+) - А, g-дихидрокси-b, B- dimelbutiril- аминобутерна…Pantogam (pantogamum). калциум сол на d - (+) - А, g-дихидрокси-b, B- dimelbutiril- аминобутерна…
Лекови. Не-бензодиазепин смирување. Критериуми за избор на формулацииЛекови. Не-бензодиазепин смирување. Критериуми за избор на формулации
Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…
» » » Phenibutum (phenibutum). О б амино-фенил-бутерна киселина хидрохлорид. Бел кристален прав