ma.GurusHealth.ru

Калциум глицерофосфат (salcii glycerophosphas). Глицерол-fosfornokaltsievaya salt- мешавина a- и b-изомери. Синоним: salcium glycerophosphoricum

Калциум глицерофосфат (Salcii glycerophosphas) ​​мешавина .Glitserina-fosfornokaltsievaya salt- a- и b-izomerov.Sinonim: Salcium glycerophosphoricum.Bely без мирис кристален прав, горчлив вкус. Растворлив во разредена хлороводородна kislote.Primenyayut како ресторативна тоник и со малнутриција, замор, нервен исцрпеност, рахитис. На акција поврзана со зголемување на анаболичен protsessov.Naznachayut внатре: за возрасни 0,2-0,5 g, деца 0,05-0,2 g на прием (често во комбинација со препарати на железо, арсен, понекогаш со мали дози на стрихнин) 2 - 3 пати den.Formy ослободување: poroshok- таблети од 0.2 g и 0,5 (во пакет од 10 прашоци, таблети) .Hranenie: во добро затворена tare.Granuly глицерофосфат. Состав: 10 делови на калциум глицерофосфат, натриум глицерофосфат 2 дела шеќер 88 chastey.Prinimayut 1/2 - 1 лажичка 2 - 3 пати да се ослободи den.Forma: во торби на полиетилен филм 100 g.Hranenie: сува. исто така, произведува таблети кои содржат калциум глицерофосфат и 0,25 g phytin, и таблети кои содржат калциум глицерофосфат и калциум лактат, 0.25 g (20 парчиња во пакет).
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Разредена хлороводородна киселина (asidum hydrochloricum dilutum). Синоним: разредена…Разредена хлороводородна киселина (asidum hydrochloricum dilutum). Синоним: разредена…
Bromisoval (vromisovalum). N- (bromizovalerianil) -уреа. Синоними: bromural, abroval, albroman,…Bromisoval (vromisovalum). N- (bromizovalerianil) -уреа. Синоними: bromural, abroval, albroman,…
Phytin (rhytinum). Органски фосфор комплекс препарат кој содржи мешавина на калциум и магнезиум…Phytin (rhytinum). Органски фосфор комплекс препарат кој содржи мешавина на калциум и магнезиум…
Калциум pangamate (salcii rangamas). калциумова сол на естер на глуконска киселина и…Калциум pangamate (salcii rangamas). калциумова сол на естер на глуконска киселина и…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Plantaglyutsid (rlantaglusidum) на вкупно производ добиен од листовите на Plantago големи и кои…Plantaglyutsid (rlantaglusidum) на вкупно производ добиен од листовите на Plantago големи и кои…
Калциум пантотенат (salcii pantothenas). калциумова сол на D (+) пантотенска киселина. Синоними:…Калциум пантотенат (salcii pantothenas). калциумова сол на D (+) пантотенска киселина. Синоними:…
Цинк сулфат (zinci sulfas). Синоним: zincum sulfuricum. Безбоен транспарентна кристали или…Цинк сулфат (zinci sulfas). Синоним: zincum sulfuricum. Безбоен транспарентна кристали или…
Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав…Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав…
» » » Калциум глицерофосфат (salcii glycerophosphas). Глицерол-fosfornokaltsievaya salt- мешавина a- и b-изомери. Синоним: salcium glycerophosphoricum