ma.GurusHealth.ru

Гастритис, панкреатитис и холециститис и третман на панкреасот

Гастритис и панкреатитисГастритис е воспаление и панкреатитис, во првиот случај ѕидот на стомакот, во вториот - на панкреасот. Двете од нив имаат хронична и периоди на егзацербација, воспалителни фокуси, слични симптоми.

Гастритис, холециститис, панкреатитис: општи симптоми

Три симптоми на болест се случи веднаш, заеднички карактеристики се:

  • промена на плунката и сува уста
  • вртоглавица
  • слабост, летаргија, немир
  • гадење и повраќање

Постојана воспаление претвора во хронична болест, комбинација на двете голема мера ја зголемува веројатноста за смрт. Земени заедно, три болести гарантира долг тешко третман. Сите органи се склони кон самоуништување, бидејќи тие содржат ензими кои се вклучени во варењето на храната.

Дијагноза на гастритис, холециститис, панкреатитис

Панкреатитис, гастритис, холециститисДијагнозата зависи од техники кои се користат, опремата, врз основа на искуството на докторот. Сите постоечки методи се поделени на:

  • Х-зраци
  • ултразвук
  • биопсија
  • EGD
  • томографија

EGD биопсија и не се користат за изучување на панкреасот и жолчката, но даде одлична слика за состојбата на желудникот. Опасни крварење гастритис, чир развива или во или во рак. Холециститис ги дијагностицираат и лекуваат bioresonance метод кој не бара отворање на кожата, која дава максимален ефект.

Третман на гастритис и панкреатитис традиционалните

Постот кога егзацербација традиционално за сите три болести (исчезнување на симптомите е сигнал до врвот на цврсти внимателна исхрана исхрана). Витамини, намалување на мукозната, антиспазмотици, анти-микробиолошки лекови помогне на стомакот. Во зависност од киселост, ја намалува или поттикнување на останатите жлезди, вклучувајќи го и панкреасот.

Третман на гастритис и панкреатитис иновативен

Дози на антибиотици пропишани од страна на лекар, како и блокатори и инхибитори - метронидазол, кларитромицин, ранитидин и омепразол, соодветно. Меѓу новите постапки се применуваат bioresonance, терапија врз основа на сузбивање на вибрациите на заболените органи и клетки, заменувајќи ги со индукција на резонанца осцилации на здравите клетки. Терапија се врши во иста опрема и дијагностика, дозволувајќи им да се намали времето за обработка и зголемување на ефикасноста. Гастритис и панкреасот бара истиот превентивно одржување што го прави животот полесен за пациентите.

Хроничен гастритис и панкреатитис

Хроничен гастритис и панкреатитисГастритис - воспаление на слузницата на желудникот, која може да биде акутна или хронична. Нејзините карактеристични симптоми - акутна или болна, досадна болка во јамата на пределот на стомакот. Покрај тоа, постои гадење, повраќање, губење на апетит, подригнување, надуеност. За пациент постои слабост, вртоглавица, чувство на исполнетост после јадење, губење на тежината, лош вкус во устата. Нестабилен стол, со тенденција да дијареа.

Панкреатитис - воспаление на панкреасот, кој може да биде акутна или хронична. Манифест тешка абдоминална болка која зрачи кон назад, се појавува после оброк или независно од него. Болеста се манифестира со треска, гадење, ненадејна појава на повраќање, повраќање, слабост, намален апетит, телесната тежина, аверзија кон мрсна храна. Карактеристични симптоми е каша, смрдливи столче, наизменични дијареа и запек, зголемена саливација.

Како да се прави разлика на симптомите на гастритис од панкреатитис?

Како да се направи разлика од панкреатитис гастритис?Хроничен гастритис и панкреатитис, во многу аспекти, имаат слични симптоми. Заради блиската локацијата на тела не може веднаш да се направи разлика кој од нив воспалени. Сепак, постојат разлики, и тие се загрижени, прв од сите, локацијата на болка. Гастритис што се случи во централниот горниот дел на стомакот, пројавено како грчеви, colics, или се тап, болки. А панкреатитис нивниот карактер ќерамиди, трајни и грчеви, и тие се манифестираат на интензитет, времетраење. Ако воспаление на заробени главата на панкреасот, болката ќе биде означен во горниот десен дел од епигастрична регионот. Со поразот на телото и да се наоѓа на левата страна на горниот дел на стомакот, ако заробени од страна на опашката, лошо волја во левиот горен квадрант. Покрај тоа, болка може да зрачи на грбот и градите.

Исто така во овие болести може јасно да се трага односот на болка со јадење. Како по правило, гастритис тоа се случува веднаш по јадење, особено за болести со висока киселост. Во принцип, акутен гастритис во кршење на исхрана. Панкреатитис врска со оброците не е толку очигледно, болка може да се случи по неколку часа, а со алкохол, па дури во еден ден.

Се разбира, за овие симптоми може да се процени, која е воспалени орган. Повеќето точно да се идентификуваат и се прави разлика болеста ќе им помогне на клинички и инструментални методи за дијагностицирање.

Маки гастритис?

Елена Malysheva: да се ослободи од гастритис да се биде дома за 2 недели, без учество на лекарите ...

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Espumizan панкреатитEspumizan панкреатит
Катаралната рефлукс гастритисКатаралната рефлукс гастритис
Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?
Акутен хеморагичен панкреатитис: Причини, СимптомиАкутен хеморагичен панкреатитис: Причини, Симптоми
Ovesol панкреатитOvesol панкреатит
Може ли ананас панкреатит?Може ли ананас панкреатит?
Физиотерапија (физикална терапија), панкреатитис и холециститисФизиотерапија (физикална терапија), панкреатитис и холециститис
Панкреатитис код во МКБ 10Панкреатитис код во МКБ 10
Холециститис, холециститис, панкреатитис, пиелонефрит и панкреасотХолециститис, холециститис, панкреатитис, пиелонефрит и панкреасот
Колитис панкреатитис панкреасотКолитис панкреатитис панкреасот
» » » Гастритис, панкреатитис и холециститис и третман на панкреасот