ma.GurusHealth.ru

Акутен хеморагичен панкреатитис: Причини, Симптоми

Акутен хеморагичен панкреатитисАкутен хеморагичен панкреатитис, ака некроза на панкреасот е болест придружени со остар хируршки стомакот, како и состојба на шок на пациентот. Прогнозата е лоша. Смртта може да се случи во рамките на првиот ден од болеста.

Најчесто, акутен хеморагичен панкреатитис влијае на младите луѓе кои се склони кон дебелеење и прејадување во комбинација со алкохол. Кога ова се случува за активирање на трипсин во панкреасот (нормално нејзиното активирање треба да се случи во рамките на цревата), кои во голема мера придонесува за висок притисок во каналот на панкреасот, кој може да предизвика затнување на својот камен, заразни заболувања или рак трауматски крварење.

Акутен хеморагичен панкреатитис, во повеќето случаи, се развива одеднаш, имаат тенденција да предизвика прием на масни оброк во комбинација со алкохол за време на активната варењето на храната. Пациентите се чувствуваат остра болка локализирана во епигастрична регионот, точно во грбот.

Карактеристичните симптоми на хеморагичен панкреатитис е конфузија и пепел-сива кожа и Тенок пулсот. Во исто време, постои одложување на цревата, додека таа е комплетна опструкција. Во текот на лабораториски испитувања на крвта има значително зголемување на бели крвни зрнца и црвените крвни зрнца.

Шок пациент со хеморагична панкреатит е последица на силна интоксикација поради распаѓање на панкреасот, како и болката предизвикана од панкреасот состојба на болест, богата нервни завршетоци.

Клиничката слика на акутен хеморагичен панкреатитис е карактеристика на гангрена холециститис, пептичен улкус перфорација и голем број на други опасни болести на стомачната празнина, што често доведува до формулирање на погрешна дијагноза, прилагодување, која се одвива веќе за време на операцијата. За правилна дијагноза за хеморагичен панкреатитис важно појавата на симптомите веднаш после јадење.

Во тешки хеморагичен панкреатитис, смрт може да се случи во рок од една до две недели, барем во текот на денот. Неодамна, постојат извештаи за помалку сериозни случаи на болеста, и одржлива ремисија произлегуваат од комбиниран третман. И тоа е подобро да се запамети дека акутен хеморагичен панкреатитис е полесно да се спречи лепење на разумно балансирана исхрана, отколку да се лечи.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?
ХИВ и панкреатитисХИВ и панкреатитис
Свинско со панкреатитисСвинско со панкреатитис
Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?
Панкреатитис код во МКБ 10Панкреатитис код во МКБ 10
Хеморагичен некротизирачки панкреатит и акутна формаХеморагичен некротизирачки панкреатит и акутна форма
Прва помош за акутен панкреатитПрва помош за акутен панкреатит
Панкреасот оток во панкреатитПанкреасот оток во панкреатит
Црево, панкреас и дуоденумот со панкреатитисЦрево, панкреас и дуоденумот со панкреатитис
» » » Акутен хеморагичен панкреатитис: Причини, Симптоми