ma.GurusHealth.ru

На талог во панкреасот

Видео: панкреас. Методи за прочистување на панкреасот

На талог во панкреасотГлавната задача на панкреасот - распределба на панкреасот сок, кој помага во варењето на храната. Тој се движи низ тесните канали на телото и да се исфрли во висок притисок во дуоденумот.

Во прилог на ензими за варење во панкреасот сок вклучува натриум хидрогенкарбонат, и калциум. концентрација на калциум во панкреасот сок директно пропорционален на неговата концентрација во крвта.

Видео: жолчниот камен болест, исхрана и превенција

Во алкална средина (и на панкреасот сок има една таква средина што е) калциум фосфат преципитати. Со текот на времето, овој талог може да се трансформира во камења кои го попречуваат панкреасните канали.

Присуство на камења или талог во панкреасните канали - ова е една од причините за хроничниот панкреатит. Испитување во 72% од сите пациенти се најде сол депозити панкреатитис и панкреасот камења.

Видео: холециститис. Како да се спречи формирање на жолчни камења. Живеат здрав!

Како се гледа на калциниран талог во панкреасот, научниците не се целосно откриени. Повреда на калциум-фосфор метаболизмот - една од можните причини. Исто така е познато дека калциум фосфат се формира во кравјо млеко во текот на своето вриење. Затоа, злоупотреба на млечни производи може индиректно да влијаат на процесот на таложење на соли.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дисплазија на панкреасотДисплазија на панкреасот
Жолчни камења болест, болест предизвикана од формирање на камен, ретко во црниот дроб и жолчните…Жолчни камења болест, болест предизвикана од формирање на камен, ретко во црниот дроб и жолчните…
Ovesol панкреатитOvesol панкреатит
Дискинезија на панкреасотДискинезија на панкреасот
Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?
Панкреатитис, и холелитијаза (холелитијаза, камен на жолчка)Панкреатитис, и холелитијаза (холелитијаза, камен на жолчка)
Хроничен панкреатитис патогенезата, етиологија, причина заХроничен панкреатитис патогенезата, етиологија, причина за
Панкреасот камењаПанкреасот камења
Панкреасот, црниот дроб и жолчкатаПанкреасот, црниот дроб и жолчката
Odeston панкреатитOdeston панкреатит