ma.gurushealth.ru

Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?

Смрт од панкреатитис (смртност, панкреас)Во последните десет години значително се зголеми смртноста на панкреатитис, или подобро кажано, својата акутна форма. Во случај на некротизирачки акутен панкреатит во речиси 40% од случаите на болеста завршува со смрт. Ова се должи на фактот дека оваа патологија е многу тешко да се предвиди и многовариантното.

Имаат тенденција да се умре од панкреатитис, и мажите и жените. Така и смртта се случува главно во текот на првата недела од болеста. Во овој случај, се меша дијагностицирани или хеморагичен форма pankreatoza придружени со вкупно лезија на панкреасот.

Смрт од панкреатитис може да се каже, во следниве случаи:

1. Промена (промена) клеточна структура и ткиво на панкреас;

2. Во случај на формирање на некротични лезии и појавата на ексудат;

3. Кога реактивни промени во фокуси на некроза на панкреасот.

Типично, временскиот период за смрт во овие случаи се движи од неколку часа до неколку дена (понекогаш и до еден месец).

Панкреасот - орган кој лачи многу агресивен дигестивни сокови, кои се во можност да се вари секој протеин (вклучувајќи ги и цревата).

Природата дигестивниот процес е предвидено, назначена со тоа, панкреасот сок влегува во дванаесетпалечното црево, каде што е измешан со други супстанции. Ако поради некоја причина на панкреасот сок не се постигне дуоденумот, но ќе остане во нивните сопствени канали, панкреасот авто-варењето може да се случи, што во медицинската пракса наречена pankreatozom. Така, смрт од панкреатит често се јавува во случај кога е затнат панкреасните канали.

Главните фактори кои се причина за смрт од панкреатитис се смета за нездрава исхрана (многу масна и зачинета храна, како и потрошувачката на храна која содржи конзерванси), жолчни камења болест, алкохолизам, како и постојан стрес. Тоа е хроничен стрес и нервниот вирус предизвикува грчеви, го попречува процесот на варењето на храната, а со тоа предизвикува разни болести.

Видео: Жена разговор пијанство Malchishka

Смрт од панкреатитис може да предизвика т.н. &ldquo-sokogonnym&rdquo- храна, т. е. комбинација на многу остар и многу масна храна, плус значителни количини на алкохол. Исто така, смртта може да се случи поради многу силен удар на соларниот плексус, што резултира со повреда на панкреасот pankreatoza понатамошниот развој.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Сливи со панкреатитисСливи со панкреатитис
Pancreatonecrosis прогноза: смрт, инвалидитет, шанситеPancreatonecrosis прогноза: смрт, инвалидитет, шансите
Tsiprolet панкреатитTsiprolet панкреатит
Амоксицилин со панкреатитисАмоксицилин со панкреатитис
Кома во некротизирачки панкреатитКома во некротизирачки панкреатит
Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?
Акутен хеморагичен панкреатитис: Причини, СимптомиАкутен хеморагичен панкреатитис: Причини, Симптоми
Тежок акутен панкреатитТежок акутен панкреатит
Метронидазол панкреатитМетронидазол панкреатит
» » » Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?