ma.GurusHealth.ru

ЕКГ панкреатит

ЕКГ панкреатитПанкреатит е болест на панкреасот, се карактеризира со воспалителен процес и врз основа на само-уништување на телото ткива сопствена ензими. Во акутна болест се развива во рамките на комплексот на симптоми слични на симптомите на срцев удар "напад". Со цел да се спречи срцева болест, пациентот мора да се подложи на диференцијалната дијагноза користејќи електрокардиографија (ЕКГ).

ЕКГ покажува пациентот природата на болката и му овозможува на пациентот да испорача повеќе точна дијагноза. Во ретки случаи, акутна текот на електрокардиограмот болеста може да сведочи за тесната инфаркт. Во оваа ситуација, лекарот ви препише преиспитување.

ЕКГ постапка за панкреатитис како што следува:

  • доктор врши снимање на ЕКГ;
  • а потоа на панкреасот се подложува на билатералните блокада на анестетик решение на романот;
  • По една и пол до два часа на лекар повторно евиденција на ЕКГ, а потоа ги споредува два резултати - пред и по блокадата.

Во случај на позитивен развој на патолошки промени во ЕКГ пациентот се дијагностицира со "акутен панкреатит", ако позитивните трендови регистрираа промени, лекарот прави заклучок за миокарден инфаркт.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Кома панкреатитКома панкреатит
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Панкреатитис - реанимацијаПанкреатитис - реанимација
Wobenzym панкреатитWobenzym панкреатит
Дифузна панкреатитДифузна панкреатит
Симптоми на панкреатит кај мажитеСимптоми на панкреатит кај мажите
Buscopan панкреатитBuscopan панкреатит
Симптоми на панкреатитис holangiogennogoСимптоми на панкреатитис holangiogennogo
Жалби панкреатитЖалби панкреатит
Drotaverinum панкреатитDrotaverinum панкреатит