ma.gurushealth.ru

Нова инсулинска пумпа ANIMAS атмосфера на

Компанијата Animas, поделба на Џонсон & Џонсон, објавува одобрување од FDA за медицинска употреба на новиот инсулинска пумпа и гликоза монитор Animas Vibe.

Пумпа Animas Vibe е првиот уред во САД, кој е компатибилен со метар Dexcom G4 ПЛАТИНИУМ компанија, која е на секои 5 минути да го провери нивото на гликоза во интерстицијална течност на пациентот и анализи промени распоредот.

Последново е многу важно, бидејќи едноставно нумерички показатели не даваат право на информации за пациентот.

Потребно е јасно да се види овој тренд на нивото на шеќер, односно саканиот распоред.

Инсулинска пумпа Animas Vibe безжично добива податоци за содржината на G4 ПЛАТИНИУМ на гликоза метар. Врз основа на овие податоци, пациентот може да се програмира на пумпата и го постави на точната доза на инсулин.

ANIMAS Vibe систем е направен целосно водоотпорен. Дури и ако сте со неа пливаат и нуркаат во плитка длабочина, ништо нема да се случи. Можете брзо да го исклучите уредот да се истуширам и да преземат контрола на аеродромот.

Еве некои карактеристики на Animas Vibe, обезбедени од страна на производителот:
  • Animas Vibe - прецизност систем за испорака на инсулин со ниска базалните зголемување 0,025 U / час и достапен од надвор од 0.025 до 25,00 U Зголемување / hr- низок болус 0,05 U во сите достапни опсег од 0.05 до 35,00 U.
  • ANIMAS Vibe корисниците можат самостојно да изберете доза на инсулин во зависност од конкретниот сооднос на инсулин и јаглени хидрати единици фактори инсулинската чувствителност и нивото цел гликоза. Дозите варираат со 30-минута интервали, спасени 12 лични поставки.
  • АРД Индикатор (Апсолутна Релативна разлика), која се карактеризира мерење грешка при користење на Dexcom CGM технологија е 13%. Ова го става на нов уред на исто ниво со најдобрите примери во САД.
  • Технологија Dexcom CGM е одобрен за континуирана употреба и се базира на една од најмалите игла во американскиот пазар.
  • Водоотпорен уред може да биде ангажиран до длабочина од 12 стапки (4 метри) за 24 hours- предавател Dexcom G4® ПЛАТИНИУМ издржи до 24 часа на длабочина од 8 стапки.
  • Прво CGM компатибилен со инсулинска пумпа со екран во боја со висок контраст. Способноста да се изгради графики во боја промени екранот и трендови во user-friendly форма.
  • доделување на корисникот аларми на премногу високи и премногу ниски нивоа на гликоза.

Нова инсулинска пумпа Animas Vibe

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Minimed® поврзете вашиот инсулин пумпа поврзува со паметен телефонMinimed® поврзете вашиот инсулин пумпа поврзува со паметен телефон
Создаден Бионика панкреасотСоздаден Бионика панкреасот
Инсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекцијаИнсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекција
Вештачкиот панкреас ќе биде во 2018 годинаВештачкиот панкреас ќе биде во 2018 година
Smart инсулин лепенкаSmart инсулин лепенка
Invokana лекот против дијабетес тип 2, е одобрен од ФДАInvokana лекот против дијабетес тип 2, е одобрен од ФДА
Ion импланти пумпа за третман на хронична болкаIon импланти пумпа за третман на хронична болка
Вештачки панкреас може да го промени начинот на дијабетесВештачки панкреас може да го промени начинот на дијабетес
Џонсон и Џонсон беше казнет со $ 1,2 милијардиЏонсон и Џонсон беше казнет со $ 1,2 милијарди
Дозирање на третман на инсулин (инсулин пумпа)Дозирање на третман на инсулин (инсулин пумпа)
» » » Нова инсулинска пумпа ANIMAS атмосфера на