ma.GurusHealth.ru

Амилорид (amiloridum) *. N-амидино-3,5-диамино-6-hlorpirazinkarboksamida хидрохлорид. Cinonimy: amilorid хидрохлорид, amipramidine, amiprazid, arumil, cofectril, diursan, guanamprazine, medamor, midamor, modamide, nilurid, pandiuren итн

Амилорид (Amiloridum) * N-амидино-3,5-диамино-6-hlorpirazinkarboksamida gidrohlorid.Cinonimy :. Amilorid хидрохлорид, Amipramidine, Amiprazid, Arumil, Cofectril, Diursan, Guanamprazine, Medamor, Midamor, Modamide, Nilurid, Pandiuren et al. дејствува главно на дисталниот дел pochechnyhkanaltsev зајакнува избор на натриум и хлор јони и umenshaetvydelenie калиум јони. Таа има диуретично дејство, но meneesilny од тиазидни diuretiki.Deystvie започнува на 2 часа по ингестијата и ќе трае до 24 ch.Primenyayut поповолно во комбинација со други диуретици (dihlotiazidom et al.). Амилорид подобрува нивните диуретик акција ја намалува опасноста од навнатре gipokaliemii.Naznachayut 2.5 - 5.0 - 20.0 mg на ден (повеќе од 40 мегавати на ден) Обликот на производство: таблети од 0.025 g (2,5 mg) и 0.005 g на (5 mg) на насловот .Pod "Moduretik" (Име на компанијата на лекот "MERCK & CO., INC.", Rahwau, Н. Ј, U. С. А.) (подготовка Moduretic) vypuskaetsyakombinirovanny - таблети кои содржат 50 mg на хидрохлоротиазид (dihlotiazida) и 5 ​​mg на амилорид. Земете 1 - 2 tabletkido 4 пати на ден.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Hikardipin (никардипин) *. Cinonimy: barazin, cardene, decarel, loxen, nicardal, nicodel,…Hikardipin (никардипин) *. Cinonimy: barazin, cardene, decarel, loxen, nicardal, nicodel,…
Bronholitin (broncholytin). Bronholitin (Бугарија) е комбиниран препарат којшто содржи glaucine.…Bronholitin (broncholytin). Bronholitin (Бугарија) е комбиниран препарат којшто содржи glaucine.…
Етакринска киселина (asidum etacrynicum). 2,3-дихлоро-4- (2-метилен-1-оксобутил) phenoxyacetic…Етакринска киселина (asidum etacrynicum). 2,3-дихлоро-4- (2-метилен-1-оксобутил) phenoxyacetic…
Bendamustine хидрохлорид (bendamustine хидрохлорид). 3 [5-бис- (б-хлороетил) амино-1-метил-2-…Bendamustine хидрохлорид (bendamustine хидрохлорид). 3 [5-бис- (б-хлороетил) амино-1-метил-2-…
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Нифедипин (нифедипин) *. Cinonimy: baypress, nitrepin, vaurress, nitrepin. Дериват на…Нифедипин (нифедипин) *. Cinonimy: baypress, nitrepin, vaurress, nitrepin. Дериват на…
Naltrexone (naltrexonum). N-циклопропилметил-14-oksinordigidromorfinona хидрохлорид. Синоними:…Naltrexone (naltrexonum). N-циклопропилметил-14-oksinordigidromorfinona хидрохлорид. Синоними:…
Guanfacine (guanfacine) *. (2,6-dichlorophenylacetyl) -guanidine. Достапно како хидрохлоридGuanfacine (guanfacine) *. (2,6-dichlorophenylacetyl) -guanidine. Достапно како хидрохлорид
Magurlit (magurlit) *. Гранули (розова) во серии од 2 g содржи калиум цитрат (0.794 g), натриум…Magurlit (magurlit) *. Гранули (розова) во серии од 2 g содржи калиум цитрат (0.794 g), натриум…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Амилорид (amiloridum) *. N-амидино-3,5-диамино-6-hlorpirazinkarboksamida хидрохлорид. Cinonimy: amilorid хидрохлорид, amipramidine, amiprazid, arumil, cofectril, diursan, guanamprazine, medamor, midamor, modamide, nilurid, pandiuren итн