ma.GurusHealth.ru

Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2. Синоними: altafur, furaltadone, furaltadonum, furmethonol, nitrofurmethonum, viofural итн кристален прав зеленикаво-жолта боја.

Furazolin (Furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.Sinonimy: Altafur, Furaltadone, Furaltadonum, Furmethonol, Nitrofurmethonum, Viofural dr.Melkokristallichesky во прав и зеленикаво-жолта боја. Многу малку растворлив во вода и spirte.Primenyayut инфекции предизвикани од Грам-позитивни и грам-негативни бактерии: стафилококи, стрептококи, пневмококи (со инфекции на рани, еризипел, пневмонија, емпием, менингитис, остеомиелитис, септикемија, итн), во мешани инфекции предизвикани од заедно со стафилококи или стрептокока, пневмококи со стафилококна ентеритис во деца, како и инфекции на бубрезите и уринарниот putey.Naznachayut во возрасни и 0,1 g од 3 - 4 пати на ден cherez15 - 20 мин по еден оброк кај деца vozras оние до 1 година - О, Ц1 - 0.015 СТА прием, од 1 година до 2 години - O, 02 g од 2 - 5 години - О, O3 - 0.04 g, 5 - 15 години - 0, 05 g прием 3 - 4 пати den.Kurs третман 15 - 14 дена (во просек 10 дена) Продолжена употреба на лекот (повеќе од 2 недели без прекин) rekomenduetsya.Furazolin не толерира генерално добро. Во некои случаи, може да има гадење, повраќање, алергиски dermatit.Protivopokazaniya: тешка болест на срцето, црниот дроб и бубрезите, хиперсензитивност на nitrofuranam.Forma порака на таблети зеленикаво-жолта до 0,05 g на пакет од 40 и 2О shtuk.Hranenie: листа Б. Во суво и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Furadonin (furadoninum). N- (5-нитро-2-furfurylidene) -1-aminogidantoin. Синоними: нитрофурантоин,…Furadonin (furadoninum). N- (5-нитро-2-furfurylidene) -1-aminogidantoin. Синоними: нитрофурантоин,…
Nalidixic киселина (acidum nalidixicum). 1-етил-7-метил-4-он-1,8-нафтиридин-3-карбоксилна киселина.…Nalidixic киселина (acidum nalidixicum). 1-етил-7-метил-4-он-1,8-нафтиридин-3-карбоксилна киселина.…
Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Oleandomycin фосфат (oleandomycini phosphas). Oleandomycin е антибиотик произведени од страна на…Oleandomycin фосфат (oleandomycini phosphas). Oleandomycin е антибиотик произведени од страна на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…
Carbenicillin динатриумова сол (carbenicillinum-dinatricum). Динатриумова сол на 6-…Carbenicillin динатриумова сол (carbenicillinum-dinatricum). Динатриумова сол на 6-…
Маст hinifurila (unguentum chinifurili). Hinifuriln- (5-dietilaminopentil2) 2 [2`- (5…Маст hinifurila (unguentum chinifurili). Hinifuriln- (5-dietilaminopentil2) 2 [2`- (5…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2. Синоними: altafur, furaltadone, furaltadonum, furmethonol, nitrofurmethonum, viofural итн кристален прав зеленикаво-жолта боја.