ma.GurusHealth.ru

Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта боја, без мирис, кристален прав со горчлив вкус

Florenal (Florenalum) .Bisulfitnoe Соединението 2-fluorenonilglioksalya.Zhelty или зеленикаво жолта, кристален прав со горчлив вкус. Тоа е растворлив во вода, практично nerastvorimv spirte.V експериментални услови има неутрализирачко дејство против, virusov.Primenyayut како маст од 0,5% (маст зеленикаво жолта основа navazelinovoy) за третман на вирусни заболувања glaz.Pri аденовирусен конјуктивитис, кератитис и кератокоњуктивит, предизвикана од вирусот на херпес симплекс и херпес зостер на, се постават zaveki 0,5% маст првично 3 пати на ден, и од страна на крајот на третман 1 - 2 пати на ден. Времетраење на третманот за површни конјунктивитис октомври 14 дена во длабоките - 1 - 1,5 Mes.pri нема ефект во 1o дена да се пресели во други методи lecheniya.Maz може да предизвика минливо чувство на печење. Кога маст дерматоза возраст на otmenyayut.Dlya користат во офталмолошките пракса, исто така, произведува филмови со florenal око. Овални жолт должина филм florenal со biosolubility polimerom.Plenki 9 mm, широк 4.5 mm, дебелина 0,35 mm, кои содржат 0,0002 g (0,2 mg) за долниот очен капак 1 - 2 пати на ден. во примената на филмови во текот на првите 3 - можни 5 мин кратко солзење, чувство на туѓо тело во окото. Ако не е etiyavleniya тестира, филм udalyayut.Formy Производство: 0,5% маст во алуминиумски туби од 10 g- glaznyeplenki канистри во дозерот 30 или парчиња во стаклени шишенца po30 shtuk.Hranenie: Листа B. маст - на температура не повисока од + 20 C-филм - во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…
Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…
Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…
Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…
Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…
Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…
Маст hinifurila (unguentum chinifurili). Hinifuriln- (5-dietilaminopentil2) 2 [2`- (5…Маст hinifurila (unguentum chinifurili). Hinifuriln- (5-dietilaminopentil2) 2 [2`- (5…
» » » Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта боја, без мирис, кристален прав со горчлив вкус