ma.GurusHealth.ru

Маст hinifurila (unguentum chinifurili). Hinifuriln- (5-dietilaminopentil2) 2 [2`- (5 "-nitrofuril-2 ') - винил] - 4-quinolinecarboxamide. Зеленикаво-жолта аморфни во прав

Маст HINIFURILA (Unguentum Chinifurili) .Hinifuril -N- (5-Dietilaminopentil -2) -2- [2`- (5"-nitrofuril-2") -винил] - 4-hinolinkarboksamid.Zelenovato жолт аморфна во прав. Практично нерастворлив влез, многу малку - со други spirte.Podobno nitrofuranam, има антибактериско дејство. . Тоа е ефикасно против, грам-негативни микроорганизми, вклучувајќи отпорни vtom antibiotikam.Vypuskaetsya што се 0,5% маст (Unguentum Chinofuryli 0,5%) се применува во акутна процеси гноен во меките ткива предизвикани од стафилококна инфекција: во фаза на I од процесот на рана, со врие , антракс, постоперативна гноење на рани, изгореници и инфицирани dr.Maz применува на погодената област (по третман), tamponiruyut стерилни крпи натопени со миро. Povyazkimenyayut дневно. Во текот на третманот 7 - 10 Dnei.pri примена на масти алергиски дерматитис околу rany.Protivopokazaniya - заеднички за лекови порака на nitrofuranov.Forma група: 0,5% маст зеленикаво-жолта боја од 30 или 100 g на стакло bankah.Hranenie: Листа Б. суво, ладно и темно svetameste.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален правTsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
» » » Маст hinifurila (unguentum chinifurili). Hinifuriln- (5-dietilaminopentil2) 2 [2`- (5 "-nitrofuril-2 ') - винил] - 4-quinolinecarboxamide. Зеленикаво-жолта аморфни во прав