ma.GurusHealth.ru

Etazol натриум (aethazolum-натриум). 2- (p-aminobenzolsulfamido) 5-етил-1,3,4-тиадиазол-натриум. Синоними: etazol растворливи, aethazolum solubile, sulfaethidolum natricum

Etazol натриум (Aethazolum-натриум) .2- (пара-Aminobenzolsulfamido) -5-етил-1,3,4-тиадиазол-natriy.Sinonimy: Etazol растворливи, Aethazolum solubile, Sulfaethidolumnatricum.Bely кристален прав. Лесно растворлив во вода. Воден раствор (pH 10 - 20% раствор на 7,0 - 8.5) беше стерилизирана на + 1OO C vtechenie 30 min.Horoshaya растворливост дрога им овозможува на неговата употреба не tolkovnutr но, исто така, парентерално (интравенски и интрамускулно) .Naznachayut за истите индикации дека etazol. Применета 1o% и 20% раствори на 0,5 - 1, G - 2.0 g на лекот врз администрацијата (5 - ml1O 10% или 20% раствор) .Povtornye производство на администрација интервали со 8 часа Maksimalnayasutochnaya доза од 6 g (30. ml на 20% раствор) полека .Vvodyat вена. Во текот на третманот 7 - 10 дена. Откако им овозможува на состојбата на пациентот, прекинувачки за прием сулфонамиди vnutr.Detyam 1 - 2 години администрира 1 - 3 ml од 10% или 0.5 - 1.5 ml на 20% раствор на (D, 1 - 0,3 g), 3 - 4 години - 3 - 4 ml од 10% или 1,5 - 2,0 ml на раствор 20% (0,3 - 0,4 g), 5 - 12 - 5 ml 10% или 2,5 ml на 20% раствор (0,5 g) обликот на производство: poroshok- 10% и 20% решенија во ампула 5 и 10 ml.Dlya орална администрација кај педијатриски практика (особено за деца mladshegovozrasta) произведени гранули etazol натриум за деца (Granulae Aethazolinatrii про infantibus ) розова боја и мирис. 5 ml од (O, 1 g) - деца на возраст од 1 година: - Rastvoryayutsoderzhimoe банки (6D g на гранули) во свежо зовриена температурата на водата 30 40 S.Uroven вода е прилагодена до ознаката 100 ml- периодично вознемирен techenie30 min.Naznachayut единечна доза 2 години - 10 ml (0.2 g), 3 - 4 години - 15 ml (0.3 g), 5 - 6 години - 20 ml (0.4 g) на секои 4 часа текот третман 7 -. 10 дена. Начин на чување: листа Б. прав и гранули - во добро затворен сад, заштитен од светло ампули - во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Натриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкусНатриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкус
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ftalazol (phthalazolum). 2- (p-ftalilaminobenzolsulfamido) тиазол. Синоними: phthalylsulfathiazole,…Ftalazol (phthalazolum). 2- (p-ftalilaminobenzolsulfamido) тиазол. Синоними: phthalylsulfathiazole,…
Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…
Антимон-натриум тартарат (stibii et natrii tartras). Синоними: vinnosurmyannonatrievaya сол,…Антимон-натриум тартарат (stibii et natrii tartras). Синоними: vinnosurmyannonatrievaya сол,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…
Ftorbenzotef (phthorbenzoterhum). N став ftorbenzoil- n`, n "-ди (етилен) -triamid…Ftorbenzotef (phthorbenzoterhum). N став ftorbenzoil- n`, n "-ди (етилен) -triamid…
Etazol (aethazolum). 2- (p-aminobenzolsulfamido) 5 етил 1,3,4-тиадиазол. Синоними: globucid,…Etazol (aethazolum). 2- (p-aminobenzolsulfamido) 5 етил 1,3,4-тиадиазол. Синоними: globucid,…
Etaminal натриум (aethaminalum-натриум). 5-етил-5- (2-амил) натриум -barbiturat. Синоними:…Etaminal натриум (aethaminalum-натриум). 5-етил-5- (2-амил) натриум -barbiturat. Синоними:…
» » » Etazol натриум (aethazolum-натриум). 2- (p-aminobenzolsulfamido) 5-етил-1,3,4-тиадиазол-натриум. Синоними: etazol растворливи, aethazolum solubile, sulfaethidolum natricum