ma.GurusHealth.ru

Ерусалим артишок со панкреатитис

Ерусалим артишок со панкреатитисЗа многу луѓе, Ерусалим артишок за многу години, и понатаму останува заеднички плевел и лековитите својства на овој зеленчук е познат не е за секого. Сепак корен од Ерусалим артишок со правилна примена помага да се ослободи од многу болести, меѓу кои и панкреатитис.

Ерусалим артишок јаде храна за панкреатитис, подобрување на панкреасот, ги ублажува воспалението. Постојат артишок панкреатитис може да биде во било каква форма - свеж, варен, исушена, сепак, од печени и кисела производ мора да се напушти, затоа што тоа ќе доведе до иритација на панкреасот.

За да се постигне позитивен резултат при лекување на панкреатитис, потребно е да се јаде во еден ден не е помалку од 150 g на артишок грутки. Пред готвење треба да биде добар миење, кора, но не се отстрани, бидејќи содржи хранливи материи.

Панкреатитис, кога, исто така, постои зголемена киселост на желудникот, на пациентот му се препорачува да се пие сок од Ерусалим артишок, во која да се подобри вкусот, можете да додадете малку сок од морков.

Ефективен третман на панкреатитис се смета за користење на лушпа од зеленчук клубенот, кои треба да ги земе 7 парчиња, 2 литри вода и се готви за 10 минути. Варен лушпа треба да се пие во текот на денот, третманот треба да се врши 2-3 пати неделно.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Суви кајсии со панкреатитис може да ви?Суви кајсии со панкреатитис може да ви?
Терапевтски правилна исхрана за панкреатитис и поТерапевтски правилна исхрана за панкреатитис и по
Ехинацеа за панкреатитисЕхинацеа за панкреатитис
Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?
Зеленчук сончогледово масло во панкреатитЗеленчук сончогледово масло во панкреатит
Свинско со панкреатитисСвинско со панкреатитис
Цвекло со панкреатитис и холециститис, без разлика дали во заболување на панкреасот варен (варени),…Цвекло со панкреатитис и холециститис, без разлика дали во заболување на панкреасот варен (варени),…
Смокви со панкреатитисСмокви со панкреатитис
Може ли да суво грозје панкреатит?Може ли да суво грозје панкреатит?
Може ли едно влакно за панкреатитис (панкреасот болест)?Може ли едно влакно за панкреатитис (панкреасот болест)?
» » » Ерусалим артишок со панкреатитис