ma.GurusHealth.ru

Ехинацеа за панкреатитис

Ехинацеа за панкреатитисЕхинацеа припаѓа на едногодишни Asteraceae и содржи многу корисни материи кои имаат лековити ефект врз телото. Како фитотерапевтски агент за панкреатитис ехинацеа се користи, благодарение на следниве терапевтски ефекти:
  • анти-воспалителни;
  • анти-воспалителни;
  • тоник.

Најголемата сила на растенијата е концентрирана во својот корен систем, па на воспаление на панкреасот се препорачува земање ехинацеа во тинктура форма суровини корен. Неговата ефикасност е потврдена клинички, и дрога широко се пропишани од страна на лекарите како додаток во третманот на панкреатитис.

Една од компонентите присутни во коренот на растенијата е ehinatsin забрзување на исцелување процеси. Друга важна компонента е гликозид caffeic киселина која го зголемува имунолошкиот одбрана на телото и помага да се справат со болеста побрзо.

Покрај тоа, оваа билка е богата со одредени полисахариди кои придонесуваат за развој на сопствените интерферон. Панкреатитис терапија со употреба на ова растение не откри никакви несакани ефекти, а нејзината ефикасност за голем број на параметри бил споредлив со добивањето алатка, како што панкреатин.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Agrimony панкреатитис, панкреасотAgrimony панкреатитис, панкреасот
Кригла со панкреатитисКригла со панкреатитис
Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?
Бруер е квасец за панкреатитисБруер е квасец за панкреатитис
Ovesol панкреатитOvesol панкреатит
Алое панкреатитис, третман на панкреасот сок својатаАлое панкреатитис, третман на панкреасот сок својата
Шипинка и супа со неговиот панкреатит, може да биде во можност да пијат панкреасот?Шипинка и супа со неговиот панкреатит, може да биде во можност да пијат панкреасот?
Што да се пие со панкреатитис - на пијалаци да панкреасотШто да се пие со панкреатитис - на пијалаци да панкреасот
Ramson панкреатитRamson панкреатит
Мајчина душица за панкреатитисМајчина душица за панкреатитис