ma.gurushealth.ru

Калцифицирачки хроничен панкреатит

Калцифицирачки хроничен панкреатитCalcifying панкреатитис предизвикува калкули (камења) во каналите на панкреасот. Нивната големина може да се движат од еден милиметар до неколку сантиметри во пресек. Тежината на состојбата на пациентот се определува според големината на камења во многу начини, и нивната локација во канал.

Според статистичките податоци, огромното мнозинство на случаи, оваа болест се јавува кај алкохоличари и често пијат алкохол луѓе.

Учеството на останатите пет проценти од калцификација панкреатит имаат генетски предиспозиции или присуство на болести како што се тропски или идиопатски панкреатитис.

голема студија значење крвта на пациентот во која детектира зголемена содржина на протеини, липиди и калциум, што пак е причина засилување lithogenicity панкреасот сок во дијагнозата на панкреатитис, калцификација во хронична форма.

Главниот фактор на преципитирачки во развојот на овој вид на заболување е добредојден духови кои предизвикуваат иритација на ѕидот на стомакот, а потоа спазам на крвните садови на панкреасот. Како резултат на тоа, попречија природен одлив на панкреасниот сок.

Во нормални панкреасот сок произведени го содржи во својот состав PSP кристализација инхибитор, супстанца која го спречува создавањето на камења. Така, во здрави луѓе тоа создава стабилна рамнотежа помеѓу содржината на панкреасниот сок во зголемен износ на калциумови соли и PSP кристализација инхибитор.

Оваа рамнотежа е сигурна заштита против развојот на такви страшни болести како калцифицирачки панкреатитис, вклучително и во хронична форма.

Зголемување на производството на ензими за варење жлезда се јавува со прекумерно јадење и консумирање на алкохол. Во комбинација со намалување на содржината на инхибитори на панкреасот сок услови за формирање на камења и развојот на болеста. Ова значи дека во ризик се сите љубители на добра храна и пијалок масти храна алкохол.

Треба да се напомене дека за calcifying панкреатитис, вклучувајќи хронична текот на производството нејзино намалување се јавува цитрат, супстанција способни за растворање на приклучокот на протеини. Резултатот е зголемување на содржината на белковини во панкреасот сок и зголемување на вискозноста, која е идеална средина за формирање на конкременти.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Capitate панкреатитCapitate панкреатит
Терапија-заболување на панкреасотТерапија-заболување на панкреасот
Дали е можно датуми за панкреатит (воспаление на панкреасот)?Дали е можно датуми за панкреатит (воспаление на панкреасот)?
Метронидазол панкреатитМетронидазол панкреатит
Статистика за панкреатитисСтатистика за панкреатитис
Ovesol панкреатитOvesol панкреатит
Симптоми на панкреатитис holangiogennogoСимптоми на панкреатитис holangiogennogo
Опструктивни хроничен панкреатитОпструктивни хроничен панкреатит
Вотка со панкреатит, може да биде во можност да се пие кога панкреасот?Вотка со панкреатит, може да биде во можност да се пие кога панкреасот?
Наследниот панкреатит: симптоми, третманот, симптоми, причиниНаследниот панкреатит: симптоми, третманот, симптоми, причини
» » » Калцифицирачки хроничен панкреатит