ma.GurusHealth.ru

Dysbacteriosis панкреатит

Панкреатитис и dysbiosisПанкреатитис - воспаление на панкреасот се карактеризира, меѓу другото, прекршување на proenzymes одлив во дуоденумот. Дуоденумот - дел од тенкото црево, што излегува од стомакот е делумно проголтана храна. Од тука го започнува својот пат низ цревата и ова е местото каде што голем број на процеси, со што на маса храна е погодна за асимилација црево.

Тука, пред се, го менува киселинско-базната рамнотежа на масата на храната во алкална страна, и второ, таму каде што е аут во храната маса панкреасните ензими - активни супстанции, како и вршење на варењето на храната произведени од страна на панкреасот.

Ако барем еден од овие процеси е скршен, и панкреатитис неизбежно намалено ниво кутии ензими, негативните последици се движат подалеку и да се прошири на целиот црево.

Кои се предусловите на dysbacteriosis? Факт е дека секој дел од цревата "програмиран" за варење и асимилација на храната во одредена фаза "обработка". Без додавање на ензими (или значително намалување на нивната содржина) во средствата за јавно храна, наместо на варењето ферментација процеси започне. Распределени во ова прашање, да го стави благо, ние не се добие влијае на организмот како целина и на оние делови на цревата, каде што скитници маса во моментот е.

Веднаш страдаат природните цревната микрофлора, односно развој на dysbiosis панкреатитис. Ова води кон понатамошно нарушување на варењето на храната веќе во следните делови, нарушување на микрофлора однесуваат на нив. Како резултат на тоа, она што се случува во дебелото црево, веќе го носи речиси повеќе штетни материи од хранливи материи, и хранливи состојки, исто така, се најде во не-сварлива форма.

dysbacteriosis панкреатитDysbacteriosis носи најмалку три значајни негативни аспекти:

  • себе-труење од токсините ослободени за време на ферментација и гнилостните процеси во цревата;
  • драстично намалување на асимилација на хранливите материи, што доведува до слабеење на телото и исцрпеност,
  • значителен непријатноста предизвикана од страна на активни подуеност и дијареа, што пак создава ризик од дехидрација.

Поради ова во подготовка на пациентот за панкреатитис правилна исхрана е да се земе во предвид намалување на способноста на цревната варење на dysbacteriosis и барем привремено да се намали на тешко да се вари храната во исхраната. Вие исто така треба да се земе лекови кои содржат панкреасните ензими за да се компензира за недостатокот на цревната варење и препарати за да се олесни враќањето на нормалната цревна микрофлора да се елиминира disbakerioza панкреатитис.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Kozinaki панкреатитKozinaki панкреатит
Улога во варењето на панкреасот и за телотоУлога во варењето на панкреасот и за телото
Duphalac панкреатитDuphalac панкреатит
Синдроми на акутен панкреатитСиндроми на акутен панкреатит
Функцијата на егзокрините на панкреасотФункцијата на егзокрините на панкреасот
Holenzim панкреатитHolenzim панкреатит
На регулирање на секреција на панкреасот. Фази на секреција на панкреасотНа регулирање на секреција на панкреасот. Фази на секреција на панкреасот
Giardia во желудникот и панкреасотGiardia во желудникот и панкреасот
Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?
Дуоденумот. Структурата, функцијата и дуоденален ензими.Дуоденумот. Структурата, функцијата и дуоденален ензими.