ma.GurusHealth.ru

Водород пероксид во панкреатит

Видео: Што третира водород пероксид (Когнитивна ТВ, Иван Neumyvakin)

Водород пероксид во панкреатитВодород пероксид - безбоен, nonflammable течен метал вкус. Во медицината одамна е широко се користи 27,5-30% решенија како средство за дезинфекција. Денес ефикасност интраваскуларна инјекција на решенија со ниска содржина на супстанцијата (0,15-0,20%) се потврдени од страна на бројни студии. Растворот се подготвени непосредно пред употреба и не се чуваат за повеќе од 10 дена. Распаѓање под дејство на каталаза во атомски кислород и вода, водород пероксид има корисен ефект врз целиот организам: кислород го подобрува метаболизмот на протеини, масти и јаглехидрати придонесува за поместување на шеќер од крвната плазма во ткивото, т.е. Таа ги врши функциите на инсулин.

Истражувањата покажаа дека дури и со благ пораст на температурата на телото се активира од страна на панкреасот. Атомски кислород стимулира ензимска активност на панкреасот, "повикуваат" производство на топлинска енергија во телото. Во акутен панкреатит со интравенозна администрација на ниска концентрација на раствор на хидроген пероксид се постигнува добра аналгетски ефект.

Видео: Како да се третираат панкреатитис. 100% ефект

Со користење на хидроген пероксид за панкреатитис е опишан во неколку методи на авторските права, но официјалната медицина, тие не се преземат.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Декомпресија со употреба на водород и кислород мешавина. Причини наркотични ефект на неутрален…Декомпресија со употреба на водород и кислород мешавина. Причини наркотични ефект на неутрален…
Како да се земе на хидроген пероксид со чир на желудникот?Како да се земе на хидроген пероксид со чир на желудникот?
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Третман на гастритис водород пероксид рецептТретман на гастритис водород пероксид рецепт
Аскорбинска киселина во панкреатитАскорбинска киселина во панкреатит
Плазма ниска температура убива рак на простатаПлазма ниска температура убива рак на простата
Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…
Фотохемиски ласерски Белење што е следно?Фотохемиски ласерски Белење што е следно?
Нов уред за дезинфекција на контактни леќиНов уред за дезинфекција на контактни леќи
Ефектот на хипероксија за размена на гама-аминобутерна киселина. На формирањето на активните…Ефектот на хипероксија за размена на гама-аминобутерна киселина. На формирањето на активните…