ma.GurusHealth.ru

Хлороза (chlorozilum). 2-диметиламиноетил feniltsiklopentilglikolevoy hloretilat киселина. Бел кристален прав

Хлороза (Chlorozilum) .2-диметиламиноетил естер feniltsiklopentilglikolevoy hloretilat.Bely кристален прав. Лесно растворлив во вода и алкохол. Gigroskopichen.Po хемиска структура и фармаколошки својства слични на metatsinu.Primenyayut кај возрасни за третман на чир на желудникот и дуоденален kishki.Prinimayut внатре (без оглед на оброк пати), 0.002 g (2 mg) на 2 - 3 пати на ден. Ако е потребно зголемување на дозата на O, SCR дневна доза од 0.004 - да се 0.016 g (16 mg). Во текот на третманот 3 - 4 ned.Vozmozhnye несакани ефекти и контраиндикации се исти како и за metatsina.Forma на производот: таблети од 0.002 g (2 mg) во пакет од 10 и 50 shtuk.Hranenie: Листа А. Во суво место, заштитен од светлина .
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Dipromony (dipromonium). Diisopropylammonium дихлороацетат. Горчливиот вкус бел кристален правDipromony (dipromonium). Diisopropylammonium дихлороацетат. Горчливиот вкус бел кристален прав
Triperiden (triperiden). 1- [трицикло (2.2Triperiden (triperiden). 1- [трицикло (2.2
Urosulfan (urosulfanum). Пара-aminobenzolsulfonilmochevina. Синоними: euvernil, sulfacarbamidum,…Urosulfan (urosulfanum). Пара-aminobenzolsulfonilmochevina. Синоними: euvernil, sulfacarbamidum,…
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…
Damilya малеат (damileni maleinas). 5- (3-dimethylaminopropylidene) 10,11-…Damilya малеат (damileni maleinas). 5- (3-dimethylaminopropylidene) 10,11-…
Обем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален правОбем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален прав
Dimekolin (dimecolinum). ~ -dimetilaminoetilovogo естер на 1,6-dimetilpipekolinovoy diyodmetilat…Dimekolin (dimecolinum). ~ -dimetilaminoetilovogo естер на 1,6-dimetilpipekolinovoy diyodmetilat…
Temehin (temechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina хидробромид. Бела или бела боја со примеси на…Temehin (temechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina хидробромид. Бела или бела боја со примеси на…
» » » Хлороза (chlorozilum). 2-диметиламиноетил feniltsiklopentilglikolevoy hloretilat киселина. Бел кристален прав