ma.GurusHealth.ru

Dipromony (dipromonium). Diisopropylammonium дихлороацетат. Горчливиот вкус бел кристален прав

DIPROMONY (Dipromonium) .Diizopropilammoniya dihloratsetat.Bely кристален прав горчлив вкус. Лесно растворлив во вода ispirte.Po хемиска природа и dipromony биолошката активност има сличности со pangamic киселина. Лекот има lipotropic ефект, ја подобрува функцијата на црниот дроб ditoksikatsionnuyu стимулира okislitelnyeprotsessy, и има слаба хипотензија ganglioblokiruyuschimi aktivnostyu.Primenyayut dipromony во хроничен хепатитис и масни distrofiipecheni, оклузивна болест и атеросклероза на церебрална садови, хронична болест на белите дробови, и, исто така, да се намали несакани ефекти поврзани со употребата на ТБ preparatov.Naznachayut внатре во таблети од 0,02 g (по оброк) и vnutrimyshechno.Vnutr се 1 таблета 3 - 5 пати на ден. Во текот на третманот 20-45 Dnei.pri потребно се повторува на третманот по пауза е воведена во 1 mes.Vnutrimyshechno оклузивна болест и други васкуларни болести на 0.05 g од 1 пати на ден за 10 - 20 days- во хроничен хепатитис и замастен црн дроб - 0.05 - 0,1 грама дневно за 15 - 25 дена-кога негативни реакции во случај на анти-туберколоза лекови - 0.05 g за 30 dney.Dlya интрамускулна администрација е растворен непосредно пред употреба на содржината на ампулата (0.05 dipromoniya лиофилизирана g) во 2 ml на ste inektsiy.Pri-стерилна вода за земање на дрога внатре гадење, rvota- овие sluchayahumenshayut доза или Stop порака на priem.Formy: таблети од 0.02 g (20 mg) во пакет од 50 или 100 shtukv портокал stekla- банки во ампули кои содржат 0.05 g dipromoniya dlyainektsy (Dipromonium Rro injectionibus 0,05) - сува лиофилизиран порозна бела боја, 5 шишенца заврши со 5 ампули sterilnoyvody inektsiy.Hranenie до: таблети - на суво место, заштитен од светлина meste- ампула - во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…
Натриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкусНатриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкус
Sferofizin (sphaerophysinum). Sferofizin Алкалоид изолирани од solonchak на растенијата…Sferofizin (sphaerophysinum). Sferofizin Алкалоид изолирани од solonchak на растенијата…
Imehin (imechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina yodmetilat. Горчливиот вкус бел кристален правImehin (imechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina yodmetilat. Горчливиот вкус бел кристален прав
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
Mildronat (mildronatum). 3- (2,2,2-триметилхидразиниум) пропионат монохидрат. На бел кристален прав…Mildronat (mildronatum). 3- (2,2,2-триметилхидразиниум) пропионат монохидрат. На бел кристален прав…
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
» » » Dipromony (dipromonium). Diisopropylammonium дихлороацетат. Горчливиот вкус бел кристален прав