ma.GurusHealth.ru

Heil-воспалени црвена граница, мукозните мембрани и кожата на усните. Етиологија: стрептококи, стафилококи, габична инфекција, продолжена изложеност на сонце, протези материјали, кармин и така натаму.

Heil-воспалени црвена граница, мукозните мембрани и кожата на усните.
Етиологија: .. Streptococcus, стафилококи, квасец габа, продолжено изложување на сонце, протези материјали, кармин, итн патогенеза поврзани со недостаток на витамин B, алергиски чувствителност на лекови. Прашање ендокрини нарушувања и нехигиенски содржина заби.
Симптоми. Усна потечени, црвена граница giperemirovana- на пилинг, кора, ерозија, treschiny- во аглите на устата и пукнатини на филмот. Канали на мукозни жлезди зјаат.
Третман. Витамини Б2, Б5, A, антихистаминици. За време на често долготраен.
Превенција: уредни содржина устата, навремено четкање, користење на photoprotective масти.


Сподели на социјални мрежи:

Слични
Историјата на карминотИсторијата на карминот
Устата усна малите oris, два суштински мускулна набори labium superius горната усна и долната усна…Устата усна малите oris, два суштински мускулна набори labium superius горната усна и долната усна…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
КозметологијаКозметологија
Недостаток на витамин Б2 (рибофлавин). Хипо или ariboflavinoz случува кога недостаток на витамин Б2…Недостаток на витамин Б2 (рибофлавин). Хипо или ariboflavinoz случува кога недостаток на витамин Б2…
КозметологијаКозметологија
Болести на уснитеБолести на усните
Cheilites и козметикаCheilites и козметика
Недостаток на рибофлавин (витамин Б2)Недостаток на рибофлавин (витамин Б2)
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Heil-воспалени црвена граница, мукозните мембрани и кожата на усните. Етиологија: стрептококи, стафилококи, габична инфекција, продолжена изложеност на сонце, протези материјали, кармин и така натаму.