ma.gurushealth.ru

Бронх туѓо тело често се во право дисталните бронх. А историјата на аспирација туѓо тело е често отсутни. Водечки симптом на напад на болна кашлица, која потоа станува хронична

Туѓо тело бронхитис често се во право дисталните бронх. А историјата на аспирација туѓо тело е често отсутни. Водечки симптом - напад на болна кашлица, кој потоа станува хронична. Солидна туѓи тела (делови за протези мали коски) во повеќето случаи се radiopaque. Органски туѓи тела (ореви, честички од овошје и зеленчук, зеленчук зрна) имаат тенденција да рентген. Кога Х-зраци сликата на откриени карактеристични за целосна ателектаза, или порта, приклучување на бронхиите, најчесто покажуваат симптоми подоцна inertly тековната пневмонија.
Третман. Прва бронхоскопија цевка крути гледање под анестезија и отстранување на страно тело.
Времето поволни со навремено отстранување на туѓи тела.

Аспирација на гастрична содржина (синдром на Менделсон е). Акутна токсична отекување со контакт со хлороводородна киселина со слузокожата на мали производство на бронхиите. Третман: бронхоскопија со бронхијална за перење и Аспираторски содржината, кортикостероиди (преднизон 250 mg). Аспирација на големи количини на вода доведува до акутен белодробен едем. На загуба на протеини во лумен на бронхиите води до вишокот производство на муцин и хиалина мембрана. Големи нарушувања на електролити (солена вода) или хемолиза (свежа вода) се ретки.
Третман: едем на белите дробови терапија, бронхоскопија приспособување. Хоспитализација во одделот предвидени со бронхоскопија средства.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Туѓо тело на душникот и бронхиите кај децатаТуѓо тело на душникот и бронхиите кај децата
Бронх туѓо тело кај децатаБронх туѓо тело кај децата
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Трахеалната туѓо тело, како по правило, не се фиксни, и се извршува. По контакт со кашлање карина…Трахеалната туѓо тело, како по правило, не се фиксни, и се извршува. По контакт со кашлање карина…
Езофагус туѓо тело. Монети, протези, коска игли, цврсти парчиња месо. Надворешни тела со мазни…Езофагус туѓо тело. Монети, протези, коска игли, цврсти парчиња месо. Надворешни тела со мазни…
Туѓи тела на носот, како уво туѓо тело, најчесто се наоѓаат во деца. носната шуплина може да се…Туѓи тела на носот, како уво туѓо тело, најчесто се наоѓаат во деца. носната шуплина може да се…
Туѓо тело на желудникот обично се дијагностицира кај децата и ментално сала луѓе. Ова може да биде…Туѓо тело на желудникот обично се дијагностицира кај децата и ментално сала луѓе. Ова може да биде…
Фарингеална туѓи тела имаат тенденција да се добие храна (риби коски, трупот од житни, парчиња од…Фарингеална туѓи тела имаат тенденција да се добие храна (риби коски, трупот од житни, парчиња од…
Езофагус туѓо телоЕзофагус туѓо тело
Прва помош на амбулантско основа на синдром на респираторни заболувања кај децатаПрва помош на амбулантско основа на синдром на респираторни заболувања кај децата
» » » Бронх туѓо тело често се во право дисталните бронх. А историјата на аспирација туѓо тело е често отсутни. Водечки симптом на напад на болна кашлица, која потоа станува хронична