ma.gurushealth.ru

Нема солзи да плаче против

Нема солзи да плаче против

Повеќето родители се борат со проблемот на децата на спиење, запознаени со дискусии за тоа дали да се даде на детето да плаче.

Видео: 2014 СУПЕР ВИДЕО !! Путин во Севастопол! Без солзи невозможно да се види - ГОРДОСТА НА РУСИЈА!

Овие спори предизвика само повеќе збунетост. Слух за следниот метод, "без солзи", родителите веруваат дека детето не плаче ниту еднаш. Суштината на овој пристап е што со прикажување на "мекост и одговорност", односно продолжува да го смири детето - .. галење, земајќи ги во неговите раце, држејќи раката, итн - .. Ќе се стави на вашето бебе помалку трауматично. Чудно е доволно, според многу родители на детето се уште продолжува да плаче, и покрај зголемениот vnimanie- сите деца се спротивстави на промена, и плачење - тоа е нивниот начин на прикажување на незадоволство. Се разбира, тоа е многу важно за родителите да ги изразат својата љубов за детето преку физички контакт, и како би било нелогично да се каже дека ова е контакт во процесот на accustoming на бебето да спие на владата произведува спротивен ефект. Сепак, во овој случај, тоа може да ја влоши страдање родителски допир на децата. Резултатот? А дете за неколку недели или дури месеци, продолжува да страда од проблеми со спиењето, бидејќи тој не му била дадена можност да научат како да се релаксираат. Особено опасно во тоа чувство на допир на постаро дете, бидејќи тој ќе биде во искушение да се продолжи да се доживее родителска трпение. Тоа ќе ви предизвика додека не се откажат и да не му помогне на спиење. Ние откривме дека употребата на таквите "примени" методи родителите често одбиваат да се навикнат на режимот на мирување, се должи на фактот дека процесот е премногу долг и затоа премногу досадни.

Видео: Социјална рекламирање - без солзи го !! Мислите!


Некои експерти укажуваат на спротивната крајност: тие тврдат, е најбрзиот начин да им помогне на вашето дете да спие - нека го викаат, а тоа е, ја затвори вратата и да ја напушти бебе сам да плаче додека тој заспива од исцрпеност ... Овој метод навистина дава резултат, понекогаш доста брзо. Сепак, ние сме слушнале приказни за деца плачат за часови по ред во првите неколку ноќи. Очигледно, тоа беше предизвикано од страв и изненадување од страна на ненадејно исчезнување на конвенционалните асистенти (т. Е. Вие). Неколку родители тивко издржи мислата на дете, липаше неутешно сам во темна соба. Ние, исто така, сметаат дека ова не е опција. Според наше мислење, овој метод е премногу суров во однос на двете деца и нивните родители.


Можеби поддржувачите на двата пристапи се водени од најдобрите мотиви, но сите се исти методи "без солзи" премногу акцент на емоциите на детето и на родителите, и премногу малку - да се создадат неопходните услови за образование, додека средствата на "заспијам од исцрпеност" - напротив. Земајќи ги во предвид грешките на овие пристапи, сме развиле. Тој не ја отфрли солзи, но ги сведува на минимум.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дете плаче родители брза помош во итни случаиДете плаче родители брза помош во итни случаи
Повраќање и дефекацијата во сонПовраќање и дефекацијата во сон
Како да се смири плаче бебето кога плачеКако да се смири плаче бебето кога плаче
Бебе Солзи и што да прават со нивБебе Солзи и што да прават со нив
Расипан детето во првата година од живототРасипан детето во првата година од животот
Тивко горчлива солзите на едно детеТивко горчлива солзите на едно дете
Здрав сон, чекор по чекорЗдрав сон, чекор по чекор
Деца падне ако детето паднаДеца падне ако детето падна
Како да се учат на вашето дете трпениеКако да се учат на вашето дете трпение
Комуникација со новороденчеКомуникација со новороденче
» » » Нема солзи да плаче против