ma.gurushealth.ru

Заситени мирис на храна обесхрабрува апетитот

Според холандските истражувачи, вкусна храна може да се борат надвор на поривот да се јадат повеќе од нормата. мирисот на храната, може да влијае на износот на храна која може да се јаде луѓе.

Видео: Алатки кои го намалуваат апетитот - она ​​што е таму да се јаде на телесната тежина?

Специјалисти спроведе студија во која група на волонтери понуди да јаде слатка десерт со крем. И пред јадење и десерт, а тоа е апсорбирање на субјекти имале да дишам различни пријатна арома, со различни степени на сатурација.

Експериментот покажа дека концентриран мирис директно влијае на обемот на првата храна јаде парче, како и оние otkusannyh големина парчиња, кои беа во прв план. Сепак, мора да бидете додатоци за хранливи компоненти на производот, бидејќи солидна храна за џвакање подолго, така што малку надвор на мали парчиња.

Видео: Лена семиња за губење на тежината како да ги искористат

Вреди да се одбележи дека, ако внимателно се џвака храната, ситост доаѓа многу побрзо, истражувачите веруваат. Научниците проценуваат дека храната богата арома, се апсорбира во мали делови. Така, од страна на експерти за осигурување, може да се контрола на износот на храната јаде.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Специфичниот карактер на дете до една годинаСпецифичниот карактер на дете до една година
Регулирање на внесувањето храна. Краткорочни регулирање на внесувањето хранаРегулирање на внесувањето храна. Краткорочни регулирање на внесувањето храна
Конзервирана храна може да доведе до неплодност и рак?Конзервирана храна може да доведе до неплодност и рак?
Како да знаете дека детето јадеКако да знаете дека детето јаде
Дете кое сака да јадеДете кое сака да јаде
Храна за време на доењетоХрана за време на доењето
Може ли да се јаде сирење за гастритис?Може ли да се јаде сирење за гастритис?
Кои јадат црви во човечкото тело, и како да се репродуцираКои јадат црви во човечкото тело, и како да се репродуцира
Темелно џвакање на храната ќе обезбеди тенок фигураТемелно џвакање на храната ќе обезбеди тенок фигура
Чоколадо нема да му наштети на сликатаЧоколадо нема да му наштети на сликата
» » » Заситени мирис на храна обесхрабрува апетитот