ma.gurushealth.ru

"Гаспром" смета дека Украина се виновни за неуспехот да ги снабдува со гас за Европа

Прес-службата на рускиот "Газпром" издаде соопштение, во која се вели дека Украина избира природен гас во количини кои се далеку повеќе од договорот што беше причина за неуспехот да ги снабдува со гас за Европа. екстракција на гас во моментот во однос на годишниот обем на 60 милијарди кубни метри, иако договорот предвидува набавка на 52 милијарди долари.

Видео: УКРАИНА

Во соопштението на "Газпром" беше реакција на жалби од Австрија и Италија за ревноста на снабдувањето со гас.

Италијанската компанија Snam Rete гас тврди дека на краток рок на испорака во Италија сметка за 20% од потребниот волумен. Австрија ја губи 30%.

Видео: Политика Вести Настани

"Газпром" се информирани, дека како резултат на ниските температури во Европа, набавка на гориво во ЗНД и Европа се зголеми.

2 февруари Јуриј Бојко, украинскиот министер за енергетика, рече дека во јануари Украина влезе во просек сообраќај на руски гас во износ од 27 милијарди кубни метри. Според него, суровата зима навистина направи за зголемување на локалните потрошувачката на гас, но ова зголемување е поместување од украинскиот подземни објекти за складирање. "Нафтогас" и официјално објави дека 100% гарантира исполнување на своите обврски во рамките на транзитот на гас транзит во Европа.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Европа одлучи да воведе ембарго на нафтатаЕвропа одлучи да воведе ембарго на нафтата
САД лекарите се плашат од епидемија на морбили на Евро 2012САД лекарите се плашат од епидемија на морбили на Евро 2012
Пиратите чини глобалната економија седум милијарди долариПиратите чини глобалната економија седум милијарди долари
Русија е губење на глобалниот пазар на гасРусија е губење на глобалниот пазар на гас
Гас од Shtokman ќе дојде во ЈапонијаГас од Shtokman ќе дојде во Јапонија
Екс-премиерот на Украина најави штрајк со гладЕкс-премиерот на Украина најави штрајк со глад
Грчкиот премиер: ние сме еден чекор подалеку од нулаГрчкиот премиер: ние сме еден чекор подалеку од нула
Медицински Изложба medtec Европа 2012 ШтутгартМедицински Изложба medtec Европа 2012 Штутгарт
Европа опфатени должничката кризаЕвропа опфатени должничката криза
Ултра-Европа во иднинаУлтра-Европа во иднина
» » » "Гаспром" смета дека Украина се виновни за неуспехот да ги снабдува со гас за Европа