ma.gurushealth.ru

Untitled Document

модерен kontrotseptsiya

Прашањето за спречување на бременост, порано или подоцна, доаѓа до речиси сите нас - и мажи и жени. Gramotnoeispolzovanie контрацептиви - сигурен чекор кон одржување на контрацептивни методи zdorovya.Kakie се најчести во тековниот период, нивните plyusyi лошите страни - тоа е нешто што не треба да се игнорираат во денес.

Така, механизмот на дејствување kontratseptivymozhno поделена на:

  • хормонални protivozachatochnyetabletki
  • Vnutrimatochnayakontratseptsiya (воведување на посебен спирала или јамка во регионот на матката)
  • контрацепција бариера (кондом, дијафрагма интравагинален, употребата на spermicidal препарати, тампони, сунѓери и слично)
  • Продолжена или "долгорочно", хормонална контрацепција (воведување на лекови на организмот да се спречи бременоста од три mesyatsevdo пет години)
  • Postkoitalnayakontratseptsiya - употребата на посебни хормон апчиња или vvedeniespirali матката во 3-5 дена по сексуалниот однос
  • Природни metodypreduprezhdeniya бременоста (воздржување од сексуални односи во opredelennyedni менструалниот циклус)
  • Стерилизација (лигатура семиниформниот жици операција кај мажите и Тувал uzhenschin)

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Хормонална контрацепција: мини-пилулаХормонална контрацепција: мини-пилула
Pfizer е сеќавајќи се серија на контрола на раѓањето апчињаPfizer е сеќавајќи се серија на контрола на раѓањето апчиња
Хормонална контрацепција: Метод на инјектирањеХормонална контрацепција: Метод на инјектирање
Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)
Контрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејствотоКонтрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејството
Карактеристики на интраутерина контрацепцијаКарактеристики на интраутерина контрацепција
СпермицидиСпермициди
Изборот на контрацептивни средства. Хормонални контрацептиви.Изборот на контрацептивни средства. Хормонални контрацептиви.
Методот на бариера на контрацепцијаМетодот на бариера на контрацепција
На хируршки метод на контрацепцијаНа хируршки метод на контрацепција