ma.gurushealth.ru

Дива цреша плодови (fructus Ради). Собрани во текот на целосна созревање и сушено овошје од диви и култивирани дрвја или грмушки птица цреша radus avium мелница. И азиски птица цреша padus asiatica ком

Цреша плодови (fructus Ради) .Sobrannye во полна зрелост и суво овошје dikorastuschihi култивирани грмушки или дрва птица цреша - Radusavium Мил. Азија и дива цреша - Padus asiatica Ком, тоа и тоа .. . Розоцветни (Rosaseae) .Soderzhat танини (не помалку од 1,7%), јаболкова и лимонска киселина, шеќер, итн семиња содржи амигдалин и gorkomindalnoe maslo.Primenyayut како лушпа или инфузија (10.0: 200.0) во како врзива со дијареа ниво со боровинки овошје. Назначување 1 / 4-1 / 2 чаша 2 до 3 пати den.Forma ослободување: во картонски пакувања од 50 и 1OO g
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ship0vnika овошје (fructus rosae). колковите се релативно висока содржина на аскорбинска киселина…Ship0vnika овошје (fructus rosae). колковите се релативно висока содржина на аскорбинска киселина…
Даб кора (sortex Quercus). Собрани во рана пролет кората обраснати гранки и тенки стебла од…Даб кора (sortex Quercus). Собрани во рана пролет кората обраснати гранки и тенки стебла од…
Народни лекови за дијареа децаНародни лекови за дијареа деца
Прва помош за дијареа (пролив)Прва помош за дијареа (пролив)
Црна цреша и вишна со панкреатитисЦрна цреша и вишна со панкреатитис
Ризоми и корените на Burnet (rhizomata сума radicibus sanguisorbae). Собрани во есен, се мие и,…Ризоми и корените на Burnet (rhizomata сума radicibus sanguisorbae). Собрани во есен, се мие и,…
Роуан плодови (fructus sorbi aucuparitae). Собрани во текот на потполно созревање и сушено овошје…Роуан плодови (fructus sorbi aucuparitae). Собрани во текот на потполно созревање и сушено овошје…
Анасон овошје (fructus vulgaris Anisi). Зрели плодови одгледуваат годишен билка анасон (anisum…Анасон овошје (fructus vulgaris Anisi). Зрели плодови одгледуваат годишен билка анасон (anisum…
Сушени цреши од дијареа кај децаСушени цреши од дијареа кај деца
Пука на диви рузмарин Marsh (Sõrmus ledi ralustris). Собрани во август и септември во фазата на…Пука на диви рузмарин Marsh (Sõrmus ledi ralustris). Собрани во август и септември во фазата на…
» » » Дива цреша плодови (fructus Ради). Собрани во текот на целосна созревање и сушено овошје од диви и култивирани дрвја или грмушки птица цреша radus avium мелница. И азиски птица цреша padus asiatica ком