ma.gurushealth.ru

SULSENA (sulsenum). Селен дисулфид. Тенок аморфни во прав е жолто-портокалова

SULSENA (Sulsenum) .Selena disulfid.Tonky аморфни во прав е жолто-портокалова боја. Практично нерастворлив во вода и spirte.Soderzhit околу 55% ​​и 45% селен sery.Analogichny производ произведен во странство нарекува Seleniumsulfide (Selsun сулфид) во третманот на seborrhea .Insert влакнести дел golovy.Sulsenovoe сапун содржани 2,5% sulsena. sulsena паста, исто така, содржи 2,5% sulsena- меша со посебен пенење база содржи анјонски emulgator.Primenyayut sulsenovoe сапун или ставете по нормален шампон, и кога е сув мрсна препорачува spermaceti, ланолин или бебе сапун, а мрсна seborrhea - 72% Бизнис mylo.Posle миење пена влажна коса sulsenovogo сапун и внимателно триење во скалпот. Во еден поминато за перење 2 - 3 g на сапун (сапун едно парче со тежина од 25 грама е наменета за 8 - 10protsedur). Пена остана на косата за 5 - 10 минути, по што eetschatelno се измие со топла вода (температура не повисока од 40 C) и сува избрише volosy.Vmesto sulsenovogo сапуни може да се примени на ист начин 2,5% sulsenovuyu pastu- консумираат во еден момент лажиче една лажица на паста. Pastoyrasschitana цевка со 6 - 8 protsedur.Preparaty sulsena користи 1 пат неделно за 1 (за мрсна seborrhea може да се примени на првите 2 недели, 2 пати неделно) - 1,5 затворање mes.Posle препорачува текот на третман на профилактички или паста сапун primenyatsulsenovoe 1 секој 1 - 2 месеци. Во релапс kurslecheniya.Pri повтори подготовките третман sulsena несакани ефекти обично voznikaet.Pena перат и водата не може да влезе во око. По спроведена постапка измие ruki.Sulsenovoe сапун треба да се чуваат во тесни пакување, заштита otdeystviya sveta.Pri работа со sulsenom треба да се преземат мерки за да се избегне тоа да влезат во кожата и очите.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Зелен сапун. Поташа сапун (SAPO viridis). Подготвени од страна на сапонификација на растителни…Зелен сапун. Поташа сапун (SAPO viridis). Подготвени од страна на сапонификација на растителни…
Сапун од црвиСапун од црви
КозметологијаКозметологија
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Polyphepanum (rolyphepanum). Подготовката добиени со преработка на производот од лигнин хидролиза…Polyphepanum (rolyphepanum). Подготовката добиени со преработка на производот од лигнин хидролиза…
Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…
Себореа абнормална функција на лојните жлезди се карактеризира со дефектен себум поповолно…Себореа абнормална функција на лојните жлезди се карактеризира со дефектен себум поповолно…
Degmitsid (degmicidum). Транспарентна течност жолта или жолто-кафеава боја и мирис на високото…Degmitsid (degmicidum). Транспарентна течност жолта или жолто-кафеава боја и мирис на високото…
Рид (се ослободи) шампон содржи 0,3% и 3% пиретрин piperonida. Применуваат со вошки со примена на…Рид (се ослободи) шампон содржи 0,3% и 3% пиретрин piperonida. Применуваат со вошки со примена на…
» » » SULSENA (sulsenum). Селен дисулфид. Тенок аморфни во прав е жолто-портокалова