ma.GurusHealth.ru

Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката за интрамускулна инјекција содржи 1 ампула (2 мл), 0.1 g на трибазен железо во комплекс со maltozoy- формулација за интравенска инјекција содржи од 1

Лек FERRUM (Ferrum Лек) *. Железо подготовка за интрамускулна и интравенска inektsiy.Preparat за интрамускулна инјекција содржи 1 ампула (2 ml) 0.1 gtrehosnovnogo железо во комплекс со лек за maltozoy- vnutrivennyhinektsy содржи 1 ампула (5 ml) 0,1 g на железо saharata.Pokazaniya и контраиндикации се исти како и за ferkovena.Raschet треба формулација е врз основа на железо и opredeleniyadefitsita резерви во организмот (види. Ferkoven) .Vnutrimyshechno администриран секој втор ден. Максималната дневна доза за возрасни од 4 ml (2 ампули), за деца со тежина до 5 kg - 0.5 ml (1/4 ампула) 5 - 10 kg - 1 ml (2.1 ампули) .Vnutrivenno обично се дава за возрасни 1 ден 2,5 ml (1/2 ампула) BO2 ден - 5 ml (1 ампула) во Z-та - 10 ml (2 ампули), а потоа 2 пати неделно, за 2 ампули (10 ml) .Vnutrivenno дрога треба да се инјектира бавно (не повеќе од 1 ml на минута). На содржината на ампулата се разредени со изотоничен раствор на натриум хлорид до 10 ml. Не им овозможи на раствор во поткожното zhirovuyukletchatku.Nelzya користат интравенска формулација за интрамускулна inektsiy.Hranenie: на ладно, темно meste.Proizvoditsya во Југославија.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Правилната-mil (rroper-myl) *. Комплекс лиофилизиран габи Saccharomyces (sryptococcus albicans,…Правилната-mil (rroper-myl) *. Комплекс лиофилизиран габи Saccharomyces (sryptococcus albicans,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Dilminal (dilminal d) *. каликреин Подготовката содржи (kalligenazu). Произведен во ампули кои…Dilminal (dilminal d) *. каликреин Подготовката содржи (kalligenazu). Произведен во ампули кои…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…
Tardiferon (tardiferon) *. Депото формулација на црна сулфат. Дражеј (ретард) кој содржи 0,257 g…Tardiferon (tardiferon) *. Депото формулација на црна сулфат. Дражеј (ретард) кој содржи 0,257 g…
Ferbitol (ferbitolum). подготовка железо за интрамускулна инјекција. Е zhelezosorbitolovogo воден…Ferbitol (ferbitolum). подготовка железо за интрамускулна инјекција. Е zhelezosorbitolovogo воден…
Konferon (sonferon) *. Капсули кои содржат 250 mg на железо сулфат (ii) (одговара на 50 mg на…Konferon (sonferon) *. Капсули кои содржат 250 mg на железо сулфат (ii) (одговара на 50 mg на…
Ампицилин натриумова сол (ampicillinum-натриум). натриумова сол на 6- [d - (-) -…Ампицилин натриумова сол (ampicillinum-натриум). натриумова сол на 6- [d - (-) -…
» » » Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката за интрамускулна инјекција содржи 1 ампула (2 мл), 0.1 g на трибазен железо во комплекс со maltozoy- формулација за интравенска инјекција содржи од 1