ma.gurushealth.ru

Sandostatin панкреатит

Sandostatin панкреатитКога докторот пропишува егзацербација панкреатитис пациентот болничка нега. Во некои случаи, може да биде потребно операција. Сепак, постојат случаи каде да се обратат конзервативен третман е доволен. Со цел да се спречат можните компликации на оваа болест, како што се панкреатитис назначен Sandostatin. Sandostatin панкреатитис му помага на телото да се справат со болеста. Според неговите фармаколошки карактеристики на оваа дрога е сличен на природниот хормон, и се карактеризира со подолг период на дејствување. Лекот може да се намали секреторен активност на панкреасот. Таа има директен ефект врз ендокриниот ткиво, намалување на болката. Приемот на таков лек елиминира потребата за употреба на други лекови против болки во поединечни случаи.

Лекот обезбедува третман на заобиколување на панкреасот хирургија. Максималната доза на ден е 1 mg. Услови на користење ќе биде назначен по одлука на присутните лекар. Како по правило, панкреатитис тие се движат од 1-2 недели. Sandostatin може да биде доделен по операцијата на панкреасот. Неговата употреба во комбинација со други лекови може значително да се намали ризикот од разни компликации.

Sandostatin панкреатитSandostatin акција изведена од страна на присуство oktreatid синтетички соединение. Инјектирање може значително да го подобри прогнозата за третман на болести како што се панкреатитис. По субкутана администрација, во некои случаи, на телото може да ги изложат локални реакции во форма на црвенило, мало чешање, оток. Слични феномени се одржи по 15-20 минути по инјекцијата. Избегне болка за време на администрација на лекот може, ако загрева со дрога вијалата на собна температура.

По инјекцијата, може да се доживее некои несакани ефекти. Може да има нарушувања на гастроинтестиналниот тракт. Пациенти со панкреатит добивањето Sandostatin треба да се тестираат за износот на шеќер во крвта. Во ретки случаи, активната супстанција може да предизвика состојба на постојана хипергликемија. Несакани ефекти може да се намали кога на влезот значи пред потрошувачката на храна или спиење. Во случај на предозирање третманот е симптоматски.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Амоксицилин со панкреатитисАмоксицилин со панкреатитис
Фамотидин панкреатитФамотидин панкреатит
Метронидазол панкреатитМетронидазол панкреатит
Каде да се третираат панкреатитис (панкреасот)?Каде да се третираат панкреатитис (панкреасот)?
Дали постои вакцина против панкреатитис?Дали постои вакцина против панкреатитис?
Buscopan панкреатитBuscopan панкреатит
Хипертензија и панкреатитисХипертензија и панкреатитис
Karsil панкреатитKarsil панкреатит
Eglonil панкреатитEglonil панкреатит
Октреотид (октреотид) синтетички пептид (октапептид), слични во структурата и функционирањето на…Октреотид (октреотид) синтетички пептид (октапептид), слични во структурата и функционирањето на…