ma.GurusHealth.ru

Кога е поставено спирала по породувањето?

Видео: Спирални по породувањето

Постојат многу различни методи на контрацепција за доилки. Секој метод има свои карактеристики. Што да се избере? Кога спирала може да се постави по раѓањето?

Видео: Како да се заштитат себе си во првата година по раѓањето (за време на доењето)

Постојат многу различни методи на контрацепција за доилки. Секој метод има свои карактеристики. Што да се избере? Кога е поставено спирала по породувањето?
Контрацепција по породувањето
По раѓањето, сексуалните односи може да се продолжи не порано од 6-8 недели, како што е потребно време да се врати на внатрешните органи на жените. Но, во овој период, жените репродуктивен систем е подготвен да се замисли, така што треба да се размислува за контрацепција.
Доењето треба да бидат избрани со претпазливост контрацепција. Во овој период жените е дозволено да користат методи како што се хормонален метод, метод бариера и интраутерина уреди.

  1. Со користење на методот бариера или кондомот е класичен метод на заштита, но треба да се биде внимателен и го користат правилно.
  2. Хормон (усно) контрацепција е назначен лекар само како да ги собереш потребните лекови може да биде само специјалист. Дозволено да хормон апчиња за доилки присуство на хормонот прогестерон, што нема да му наштети на детето.
  3. Спиралата е вметната во матката и го спречува навлегувањето на јајце-клетка. Извршување на постапката може во рок од шест недели по раѓањето (без компликации), а шест месеци подоцна - по царски рез. Овој метод не влијае на бебето и доилките, способни за долг рок (до 5 години) имаат заштитна функција.

Видео: секс после породувањето - Сите Bude добро - Број 84 - 22/11/2012 - Се ќе биде во ред - Се ќе биде во ред

Контраиндикации за спирала
Извршување на рака и се разоружа постапка спирала може само гинеколог. Но, постојат контраиндикации за овој метод:

  • абнормални (патолошки) на структурата на грлото на матката;
  • матката fibroids;
  • генитален тракт во воспалителни процеси;
  • повеќе сексуални партнери (зголемен ризик од болести инфекции, сексуално преносливи);
  • Жените често се забележани матката крварење.

Видео: Во потрага по изгубениот "интраутерина" спирала. Потрагата. работи Styrov

Ефектот на спирала малку пониска од онаа на хормонални контрацептиви.

Тоа може да се постави во матката хормонски систем. Во него се нагласува одредени хормони во матката и спречува спермата да навлезе. Системот е инсталиран во шест недели по породувањето лекар - гинеколог. Период на важност - 5 години. Карактеристична особина - висок степен на заштитен ефект, до 99%.
Во секој случај, ако жената одлучи да се заштитат од несакана бременост - не може да изберат свој методи на контрацепција. Само лекар може да даде вистински совет и да помогне да се избере контрацепција.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Pfizer е сеќавајќи се серија на контрола на раѓањето апчињаPfizer е сеќавајќи се серија на контрола на раѓањето апчиња
Акушерство и ginekologiya- контрацепција протест ген дрога `mikrolyut` доењеАкушерство и ginekologiya- контрацепција протест ген дрога `mikrolyut` доење
Хормонална контрацепција: Метод на инјектирањеХормонална контрацепција: Метод на инјектирање
Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)
Oviary не ќе го пропушти орални контрацептивиOviary не ќе го пропушти орални контрацептиви
Контрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејствотоКонтрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејството
Велика Британија: прва испорака контрацепцијаВелика Британија: прва испорака контрацепција
Физиолошки метод на контрацепцијаФизиолошки метод на контрацепција
Карактеристики на интраутерина контрацепцијаКарактеристики на интраутерина контрацепција
Untitled DocumentUntitled Document
» » » Кога е поставено спирала по породувањето?