ma.gurushealth.ru

Птоза грлото на матката по породувањето.

Видео: Пропуст на матката, вагината. третман

Процесот вклучува генерички грлото на матката активноста, нејзините значително намалување на нивото на половите шлиц и длабоко влијание на мускулите што го држат матката. Покрај тоа, на долг процес на бременоста на детето, предизвикува лигаментите и мускулите што го држат матката и на фетусот, многу напор. Тоа е причината зошто на грлото на матката пролапс по породувањето е нормално, прашањето е колку брзо се обновува својата нормална позиција и дали тоа ќе бидат обновени.

Видео: птоза на грлото на матката

птоза грлото на матката по породувањето.

Главната опасност од паѓање на грлото на матката, само се заканува на оние кои имаат се породи со компликации. Нормално е генерички активност, ретко го прави непоправлива штета на телото на жената. Често матката пролапс е многу голем плод. Кога минува низ родилниот канал, тој предизвикува премногу притисок во мускулите, кои потоа треба да се врати цел. Општи спречување сугерира користење на систем на вежби Кегел сите постпартална жени. Тоа не само што ви овозможува да престане на грлото на матката пролапс по породувањето, но, исто така, ја враќа нормално вагинално чувствителност, што е исто така важно.
Што треба да се направи пред да се роди, за време на раѓањето и по нив да го попречи процесот на нормална позиција на поместување на матката.
1. Ако жената се соочува со проблемот на матката пролапс и / или раѓањето на второто дете, тогаш таа треба да се смислено се подготват за бременост. Зајакнување вежби, Кегел техника, велосипедизам или џогирање, ќе помогне да се подготви телото за породување и ја даде потребната обука на мускулите.

2. За време на бременоста, состојбата на матката треба внимателно да се следат, а неговата локација. Рутински ултразвучен и совет од доктор може да ви помогне во тоа. Понекогаш, жените со проблемот на матката пролапс, се стави на конзервација за заштита на плодот и на здравјето на бремената жена.
3. Доколку во процесот на бременоста започнува развојот на проблемот, речиси целиот период на жената лежи. Таа носи помалку штета на телото на мајката и ви овозможува да го задржи детето здраво. Последиците од таквата бременост е секогаш тешко. Обнова е потребно време.
4. По породувањето, рехабилитација не е потребно да се игнорира. Дури и ако не е пронајден проблеми со матката пред во породувањето, и раѓањето беше лесно, мускули треба да се задржи. Мускулите обука, ќе се овозможи побрзо се врати во форма и полесно да се носат, и без тоа тежок период за првата година на бебето.
спречат несакани во врска соГрлото на матката започна по породувањето можеби и најважно се даде малку внимание.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Третман на пациенти со рак на грлото на матката, во комбинација со бременостаТретман на пациенти со рак на грлото на матката, во комбинација со бременоста
ПолипПолип
Полипи на грлото на матката и телото на матката, абнормална пролиферација на вроден епител на…Полипи на грлото на матката и телото на матката, абнормална пролиферација на вроден епител на…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Леукоплакија вулвата, грлото на матката се однесува на преканцерозна zabolevaniyam- карактеристични…Леукоплакија вулвата, грлото на матката се однесува на преканцерозна zabolevaniyam- карактеристични…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Diatermoekstsiziya (electroconization) на грлото на маткатаDiatermoekstsiziya (electroconization) на грлото на матката
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Птоза грлото на матката по породувањето.