ma.gurushealth.ru

Колку се во болница по породувањето?

Видео: породувањето. периоди испорака. Целосно обелоденување. обидите за палење

За прв пат да се во рацете на дете, да се види, да ги прифати тоа - тоа е навистина незаборавни моменти. Овој час чекање за секоја бремена жена за време на бременоста, често си ги замислува како тоа ќе изгледа како дете. Но, тука е минути од првиот состанок зад и пред прекрасната и одговорен период на време, наречен мајчинството. Сепак, пред новоформираната мајка гордо присутни сите роднина новороденче ќе остане неколку дена во болница во постпарталниот одделение.

Видео: дена по породувањето. Надевам неисполнети

Колку се во болница по породувањето?

и колку се во болница по породувањето? Мандатот на мајката и бебето во болницата зависи како ќе продолжи породувањето и како се чувствува бебето и мајката. Обично rodblok на мајката и бебето се префрлени на постпартална единица по еден или два часа по раѓањето. Во ова време на бебето се мери и да се прегледаат неонатолози, а потоа загрева под посебен светилка. Мајка шие ја доби за време на породувањето лацерации и намалување на во тоа време. Потоа доаѓа првата храна за бебето.
Во постнаталниот одделение мајка може да се плати во Претставничкиот дом, ако тој момент се разговара со лекарите во однапред, и слободни, каде што неговата мајка во согласност со правилата на болницата ќе биде заедно со детето или одделно.
Во случај кога на наталитет од вагината без компликации, а детето е роден во време и се чувствува добро, мајката и детето ќе бидат отпуштени од болница на третиот ден. Ако сте имале царски рез, но со бебето во ред, таа ќе остане во болница пет до седум дена.
Подолго во болница на одделението постнаталниот се само мајката и децата, чија состојба бара постојан медицински надзор. На пример, голем престој бараат децата кои се родени предвреме, со ниска родилна тежина или мало зголемување на телесната тежина. Нешто повеќе од една недела чекаат екстрактот од мајка чие бебиња се родени со било вродени аномалии. Има дури и може да биде ситуација во која мајката е разрешен пред бебето и на новороденчето е префрлен во болница на децата на понатамошно лекување.
Пред да заминете на лекар проверки на детето и мајката, децата се вакцинирани против туберкулоза, како и извршување на неонатален скрининг.
Инспекција мајка лежи во проверка на пулс, температура и притисок, и примена на ултразвук. Лекарот треба да бидете сигурни дека договорите на мајката матката во вистинско темпо.
Во тој случај, ако раѓање се одржа со царски рез, лекарот пред да ја напушти бидете сигурни дека млада мајка може самостојно да оди во тоалет и да јадат и да пијат без доживува гадење.
Обично лекарите не препише лек интравенски по состојба на мајката се подобрува. Тие можат да бидат доделени на било апчиња кои може да се пие дома.
По породувањето, многу жени се чувствуваат многу уморни. Постои желба да се релаксираат, што понекогаш е тешко да се направи во општата одделение со други мајки. Лекарите се препорачува да се обидат да спијат во време кога бебето спие.
Акушерки и медицински сестри постпартална оддел им помогне на новите мајки се воспостави доењето и ги научат основите на згрижување. Тие ќе се покаже како правилно да се одржи и да го поткопа на детето како да се справи со папочната рана.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како постпартална крварење?Како постпартална крварење?
Стравот од породувањето и постпартална депресијаСтравот од породувањето и постпартална депресија
Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.
Принципи на по породувањето периодПринципи на по породувањето период
Заеднички мајката и детето престој по породувањетоЗаеднички мајката и детето престој по породувањето
Подесување на породувањето и периодот по нивнотоПодесување на породувањето и периодот по нивното
Што ви е потребно за да се однесе во болница за бебетоШто ви е потребно за да се однесе во болница за бебето
Активности во родилната сала по нормална вагинално породувањеАктивности во родилната сала по нормална вагинално породување
Дали е можно да се породи во панкреатит?Дали е можно да се породи во панкреатит?
Стимулирани породувањетоСтимулирани породувањето
» » » Колку се во болница по породувањето?